Oorlogsfilm De Oost gaat 13 mei in première op Amazon Prime Video

Oorlogsfilm De Oost gaat 13 mei in première op Amazon Prime Video
Met Martijn Lakemeier en Marwan Kenzari

Film :

Streamingdienst Amazon Prime Video raakt nu echt op stoom, want de eerste Nederlandse productie De Oost wordt gelanceerd op hun dienst. Een oorlogsfilm met hoofdrollen voor de getalenteerde acteur Martijn Lakemeier en Hollywoodsensatie Marwan Kenzari. Vanaf 13 mei is De Oost te zien op Prime Video.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog
Het verhaal speelt zich af in 1946 en is gebaseerd op de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog. We volgen de jonge Nederlandse soldaat Johan, die samen met honderdduizend anderen wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië. Johan raakt in de ban van zijn legerkapitein Westerling, die de bijnaam 'De Turk' heeft. Wanneer de oorlog hevig escaleert, vervaagt voor Johan de lijn tussen goed en kwaad.

Martijn Lakemeier en Coen Bril in de film 'De Oost'

Regisseur Jim Taihuttu
De Oost wordt geregisseerd door Jim Taihuttu, die eerder verantwoordelijk was voor de titels Wolf en Rabay. De hoofdrollen zijn voor twee acteurs die zich internationaal al bewezen hebben. Het gaat hierbij om Marwan Kenzari, die we kennen uit Disney's live-action Aladdin, en Martijn Lakemeier, die al te zien was in Oorlogswinter. De Oost zal zowel op het witte doek als op Prime Video te zien zijn.

Vanaf 13 mei 2021 is de film De Oost te streamen op Amazon Prime Video. De streamingdienst kost 2,99 per maand. Genre: Oorlog, Drama.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV