Bizarre comedy The Square zie je zaterdag 5 juni op NPO 2

Bizarre comedy The Square zie je zaterdag 5 juni op NPO 2
Ook te streamen via Pathé Thuis en Google Play

Kijktip :

In 2017 sloeg de nieuwste film van de Zweedse regisseur Ruben Östlund, The Square, in als een bom. De critici waren laaiend enthousiast over dit satirische kunststukje, dat uiteindelijk zelfs de Gouden Palm in Cannes won. Deze bizarre comedy zie je zaterdag op NPO 2 en je kunt The Square streamen via onder meer Pathé Thuis en Google Play.

Het verhaal
In een hoog aangeschreven museum houdt een kunstenaar een bijzondere tentoonstelling: hij schept een symbolische ruimte waar alleen maar goede dingen gebeuren. De tentoonstelling moet gepromoot worden, en daarvoor schakelt het museum een meedogenloos pr-bureau in. Het pr-bureau gaat echter wel érg ver met de publiciteitscampagne, waardoor het geheel behoorlijk uit de hand loopt en er enorme publieke opschudding ontstaat.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
De omschrijving "bizarre comedy" kan wellicht een negatieve klank hebben, maar niets is minder waar: als kijker val je van de ene hilarische situatie in de andere, en dat tweeënhalf uur lang. Hoewel de lengte van de film misschien iets te veel van het goede is, weet Östlund het geheel zeer onderhoudend te houden. Dat werd niet alleen beloond met een Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes, maar ook met een Oscar- en Golden Globe-nominatie. Een zeer gewaagde en provocerende film, die je verbijsterd achterlaat.

Cast
Naast Claes Bang (The Girl in the Spider's Web) en Elisabeth Moss (The Invisible Man) zijn ook Dominic West (Pride) en Terry Notary (Avengers: Endgame) te zien in The Square. Deze film is geregisseerd door Ruben Östlund.

The Square (2017) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op zaterdag 5 juni om 23.45 uur te zien op NPO 2. Genre: comedy, drama. Speelduur: 151 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Bizarre comedy The Square zie je zaterdag 5 juni op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV