Bloedstollende rechtbankthriller Runaway Jury vrijdag te zien op Net5

Bloedstollende rechtbankthriller Runaway Jury vrijdag te zien op Net5
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Helaas horen en zien we de laatste jaren weinig meer van ze, maar Dustin Hoffman en Gene Hackman worden nog steeds beschouwd als twee van de beste Hollywoodacteurs aller tijden. In 2003 kruisten ze de degens in de bloedstollende rechtbankthriller Runaway Jury. Deze film zie je vrijdag op Net5 en je kunt Runaway Jury streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
Zakenman Jacob Wood wordt door een ex-werknemer neergeschoten. Zijn weduwe spant een proces aan tegen de fabrikant van het moordwapen. De idealistische advocaat Wendell Rohr wil een precedent scheppen door de wapenindustrie verantwoordelijk te stellen voor wat er met hun producten gebeurt. De tegenpartij huurt echter de genadeloze jury-expert Rankin Fitch in. Fitch gaat op zoek naar de ideale jury voor deze rechtszaak en gaat geen oneerlijke praktijk uit de weg om zijn doel te bereiken.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Als geen ander weet Gene Hackman een intimiderende man te spelen, die soms een loopje neemt met de wet. Dat heeft hij in zijn carrière al meerdere malen laten zien en dat doet hij in Runaway Jury - één van zijn laatste kunststukjes - opnieuw. Het levert wederom een imposante rol op, maar ook Dustin Hoffman laat fantastisch acteerwerk zien als de advocaat van de tegenpartij. Het levert vuurwerk in de rechtszaal op, en spanning tot het laatste moment.

Cast
Naast John Cusack (High Fidelity) en Gene Hackman (Unforgiven) zijn ook Dustin Hoffman (Kramer vs. Kramer) en Rachel Weisz (The Favourite) te zien in Runaway Jury. Deze film is geregisseerd door Gary Fleder (Kiss the Girls).

Runaway Jury (2003) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op vrijdag 26 maart om 23.00 uur te zien op Net5. Genre: drama, thriller. Speelduur: 127 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Bloedstollende rechtbankthriller Runaway Jury vrijdag te zien op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV