Overweldigend actiespektakel Mad Max: Fury Road zondag te zien op Veronica

Overweldigend actiespektakel Mad Max: Fury Road zondag te zien op Veronica
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

De originele Mad Max-films, die tussen 1979 en 1985 verschenen, worden over het algemeen geschaard in de categorie 'cult'. Toen regisseur George Miller dertig jaar later echter aan de slag ging met het vervolg Mad Max: Fury Road, had hij een ware blockbuster in handen - met misschien wel de beste actiescènes aller tijden. De film is woensdag te zien op Veronica en je kunt Mad Max: Fury Road streamen via Netflix en Pathé Thuis.

Het verhaal
Mad Max: Fury Road speelt zich af in een grimmig woestijnlandschap, met een gebroken mensheid en waar bijna iedereen gek is en vecht voor de noodzakelijkheden van het leven. In deze wereld van vuur en bloed zijn twee rebellen op de vlucht, die de orde misschien kunnen herstellen. Max, een man van actie en weinig woorden, tracht gemoedsrust te vinden na het verlies van zijn vrouw en kind in de nasleep van de chaos. Furiosa, een vrouw van actie die haar pad naar overleving kan bereiken als ze door de woestijn geraakt, terug naar het vaderland uit haar kindertijd.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Maar weinig films kunnen zich qua adrenaline-injectie meten met het indrukwekkende spektakel dat Mad Max: Fury Road je te bieden heeft. Deze bombastische film is een regelrechte aanslag op de zintuigen: keiharde actie, gigantische explosies, bloedstollende achtervolgingen en keiharde rockmuziek van onze eigen Junkie XL zorgen samen voor een smakelijke cocktail van ongeremde energie. Miller leidt alle actie in gestroomlijnde banen, en de film maakt nauwelijks gebruik van special effects.

Cast
Naast Tom Hardy (The Revenant) en Charlize Theron (Bombshell) zijn ook Nicholas Hoult (The Favourite) en Rosie Huntington-Whiteley (Transformers: Dark of the Moon) te zien in Mad Max: Fury Road. Deze film is geregisseerd door George Miller.

Mad Max: Fury Road (2015) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is woensdag 24 augustus om 23.05 uur te zien op Veronica. Genre: actie, science fiction. Speelduur: 120 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV