Prachtige moderne western The Rider zaterdag te zien op Canvas

Prachtige moderne western The Rider zaterdag te zien op Canvas
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

De uit China afkomstige regisseuse Chloé Zhao verzamelde onlangs zes Oscarnominaties met haar nieuwste film Nomadland, die bovendien gezien wordt als een grote kanshebber op de grote prijzen. Enkele jaren geleden maakte ze ook al veel indruk met de moderne western The Rider, die zaterdag te zien is op Canvas. Je kunt The Rider streamen via Google Play en iTunes.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Een jonge cowboy wordt bij een rodeo met een bijna fataal ongeval geconfronteerd. Hij wordt van zijn paard afgeworpen en loopt daarbij ernstig hoofdletsel op. Hij woont bij zijn vader en zijn zus en ervaart dat de revalidatie moeizaam verloopt. Daarop onderneemt hij een zoektocht naar een nieuwe identiteit. Hij wil te weten komen wat het betekent een man in het hart van Amerika te zijn.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
De tijden van de klassieke Hollywoodwestern liggen inmiddels ver achter ons. Stoere cowboys als John Wayne en Clint Eastwood behoren tot het verleden, en in hun plaats zijn gevoelige mannen vol twijfels gekomen. Westerns spelen zich tegenwoordig regelmatig af in het Amerika van hier en nu, en dat is met The Rider ook het geval. De moderne maatschappij heeft de geromantiseerde illusie van het Wilde Westen achterhaald, maar is er misschien toch nog een sprankje over van dit beeld?

The Rider (2017) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is op zaterdag 27 maart om 22.10 uur te zien op Canvas. Genre: drama, western. Speelduur: 104 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Prachtige moderne western The Rider zaterdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV