Donderdag in Op1: vrouwen vertellen over straatintimidatie

Donderdag in Op1: vrouwen vertellen over straatintimidatie
De gasten van donderdag 25 maart

Kijktip :

Veel vrouwen voelen zich onveilig als ze in de avond alleen over straat moeten. Wachtend op dat appje van je vriendinnen of ze veilig thuis zijn gekomen of dat appje zelf versturen, dat is de hedendaagse maatschappij. Vrouwen die slachtoffer zijn geworden van straatintimidatie schuiven vanavond aan bij Op1.

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - donderdag 25 maart

  • Hoe smaakt het ontbijt? Is het beddengoed wel goed gewassen? En zijn de matrassen niet te hard? Morgen begint er een gloednieuw seizoen van het populaire ‘Bed & Breakfast’, waarin eigenaren in elkaars B&B verblijven en een scherpe beoordeling geven. Welke B&B komt er als beste naar voren? Vanavond bij Op1 vertellen tv-recensent Angela de Jong en directeur van Omroep Max Jan Slagter over een nieuw seizoen van dit vermakelijk stukje televisie.
  • “App me als je thuis bent.” Een op het oog onschuldig zinnetje dat we normaal zijn gaan vinden. Maar zou dit wel normaal moeten zijn? Enorm veel vrouwen voelen zich onveilig als ze ’s avonds alleen op straat lopen.Roos Schlikker, Debby Gerritsen, Cleo van der Rhee en Lieve Groeneveld hebben elk te maken gehad met intimidatie op straat en vertellen vanavond bij Op1 over de verbazing die zij hebben over het gebrek aan verontwaardiging en aandacht.
  • Dat de formatie te maken heeft met een moeizame start is zacht uitgedrukt. Maar wat de samenstelling ook wordt, één ding is zeker: migratie zal een van de meest belangrijke topics aan de onderhandelingstafel zijn. We hebben arbeidsmigranten nodig, maar wat kan onze verzorgingsstaat aan? Demograaf Jan Latten, hoogleraar migratie Leo Lucassen en voormalig vluchteling Adam Esmael schuiven vanavond aan bij Op1 om dit te bespreken.
  • Een roerige dag in de politiek: na een blunder met de aantekeningen van Ollongren werd vandaag bekend dat Ollongren en Jorritsma hun taken neerleggen als verkenners. Maar een nieuwe voordracht volgde snel: een paar uur later werd aangekondigd dat Tamara van Ark (VVD) en Wouter Koolmees (D66) nu de verantwoordelijkheid hebben gekregen gesprekken te voeren met alle fractievoorzitters over een mogelijke formatie. Vanavond bespreken parlementair journalist Marieke Smits en politiek commentator Joost Vullings de gevolgen.

Presentatie
Op1 wordt op donderdag 25 maart gepresenteerd door Jort Kelder en Welmoed Sijtsma.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Op1: vrouwen vertellen over straatintimidatie of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier