Corona-documentaire 76 Days zondag 28 maart te zien op Canvas

Corona-documentaire 76 Days zondag 28 maart te zien op Canvas
De lockdown in Wuhan

Kijktip :

Inmiddels zit Europa ruim een jaar in de corona-ellende, maar het virus sloeg in december al toe in de Chinese stad Wuhan. De documentaire 76 Days reconstrueerde hoe een relatief korte lockdown het virus in die stad razendsnel neersloeg.

11 miljoen
Wuhan is een grote stad in China, met maar liefst elf miljoen inwoners, maar toen het coronavirus huishield werd binnen no-time besloten om in lockdown te gaan. Op 23 januari 2020 werd de stad volledig vergrendeld om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. In deze documentaire komen de menselijke verhalen uit het centrum van de pandemie aan bod.

Verpleegster
We zien een vrouw die tevergeefs smeekt om nog afscheid te mogen nemen van haar vader, een opa met dementie die zijn weg naar huis zoekt, een koppel dat niet kan wachten om hun pasgeboren baby te zien en een verpleegster die vastberaden is om de bezittingen van de doden aan hun nabestaanden te bezorgen. Het zijn de getuigenissen van de val en wederopstanding van een miljoenenstad.

De corona-documentaire 76 Days is op zondag 28 maart om 22.00 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Corona-documentaire 76 Days zondag 28 maart te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV