Zondag in Tegenlicht: hoe verging het Wopke Hoekstra in crisistijd?

Zondag in Tegenlicht: hoe verging het Wopke Hoekstra in crisistijd?
Tegenlicht volgde politicus in aanloop naar verkiezingen

Kijktip :

In de aflevering van zondag 28 maart kijkt Tegenlicht naar (demissionair) minister van Financiën Wopke Hoekstra. Hoe zagen de laatste maanden voor de verkiezingen er voor hem uit, temidden van de coronacrisis?

Tegenlicht gemist? Kijk alle afleveringen terug via Gids.tv.

Marktdenken
Tegenlicht vraagt zich af of het neoliberale marktdenken echt op zijn laatste benen loopt nu de overheid vrijwel de enige motor van de economie is. De realiteit bij het uitbreken van de coronapandemie bleek ontnuchterend, na decennia van geloof in "de markt" als oplossing voor alle problemen. Deze aflevering biedt een onderzoek naar de post-pandemische maatschappij, met minister van Financiën Wopke Hoekstra in de hoofdrol.

Lees verder onder de video's.

Winston Churchill
We volgen Hoekstra tijdens de laatste maanden van zijn bewind, die niet alleen gekenmerkt worden door de tweede golf van het coronavirus, maar ook door zijn nieuwe positie als lijsttrekker van het CDA. Hoekstra is bewonderaar van Winston Churchill en diens uitspraak "Never waste a good crisis". Als er een goed moment voor verandering is, dan is het wel nu.

Tegenlicht is elke zondag om 22.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Tegenlicht terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zondag in Tegenlicht: hoe verging het Wopke Hoekstra in crisistijd? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier