Goede Vrijdag 2021: top 3 epische films over kruisiging van Jezus Christus

Goede Vrijdag 2021: top 3 epische films over kruisiging van Jezus Christus
Met The Passion of the Christ en meer

Kijktip :

Door de jaren heen maakte Hollywood vele verfilmingen van het wereldberoemde Bijbelse verhaal over het leven van Jesus Christus. Vandaag is het Goede Vrijdag en Gids.tv heeft drie topfilms uitgekozen die onder meer beschikbaar zijn op Pathé Thuis.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

3. Risen (2016, IMDb ★ 6,3)

Acteur Joseph Fiennes in de film 'Risen'

Officier Clavius (Joseph Fiennes) krijgt de opdracht om, na de kruisiging van een man uit Nazareth, te zorgen dat het lichaam wordt bewaakt. Er gaan geruchten dat deze man de Messias zou zijn, die drie dagen na zijn kruisiging zou opstaan uit de dood. Dit bijbelverhaal is vaak verteld, maar nooit door de ogen van een Romeinse strijder. Lees hier hoe je de film Risen kunt streamen op Pathé Thuis.

2. Ben-Hur (1959, IMDb ★ 8,1)

Acteur Charlton Heston in de film 'Ben-Hur' uit 1959

Deze wereldberoemde en magistrale film, destijds goed voor elf Oscars, heeft niets aan kracht ingeboet. Het absolute hoogtepunt, de twintig minuten durende wagenrace, is nog steeds adembenemend. De opnames van die race tussen Goed (Charlton Heston als de Joodse prins Ben-Hur) en Kwaad (Stephen Boyd in de rol van de Romeinse tribuun Massala) duurden drie maanden. Op een dag ging het bijna fout: de stunt-double van Heston werd zo goed als uit zijn wagen geslingerd. Hij klom echter zo fraai terug in zijn wagen dat regisseur William Wyler besloot de scène in de film op te nemen. Lees hier hoe je de film Ben-Hur kunt streamen op Pathé Thuis.

1. The Passion of the Christ (2004, IMDb ★ 7,2)

Acteur Jim Caviezel in de film 'The Passion of the Christ'

Van de Oscarwinnende regisseur en acteur Mel Gibson kwam in 2004 een groots en meeslepend filmspektakel over moed en opoffering, dat het verhaal vertelt van de laatste twaalf uur van Jezus Christus. Met overweldigende cinematografie en een inspirerende prestatie van Jim Caviezel is deze film een onvergetelijke filmervaring die zijn weerga niet kent. Controversieel was de film ook, mede door de extreem heftige en gewelddadige beelden. Lees hier hoe je The Passion of the Christ kunt streamen op Pathé Thuis.

Lees hier welke films en series je deze week nieuw kunt streamen op Pathé Thuis.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV