Bijzondere documentaire Lamentations of Judas dinsdag te zien op NPO 2

Bijzondere documentaire Lamentations of Judas dinsdag te zien op NPO 2
Het verhaal van Judas Iskariot

Kijktip :

Pasen, Hemelvaart en Pinksteren zijn weer in aantocht en ook op NPO 2 is hier aandacht voor. Dinsdagavond is de documentaire Lamentations of Judas te zien, waarin voormalige soldaten het verhaal van Judas naspelen in het Zuid-Afrikaanse dorpje Pomfret.

Lamentations of Judas gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Berucht
Dit woestijndorp in Zuid-Afrika vormt het decor voor het verhaal van Judas Iskariot, de man die Jezus Christus heeft verraden. De rollen in het stuk worden vertolkt door de bewoners van het dorp: voormalige soldaten van het zeer beruchte 32ste bataljon. Zij hebben zelf ook een indrukwekkend en afschuwelijk levensverhaal.

Apartheidsregime
Als jonge Angolezen werden deze soldaten gerekruteerd om te vechten in de bloedige strijd tijdens het apartheidsregiem in Zuid-Afrika. Nu, jaren later, worstelen ze met gevoelens van spijt en zijn ze op zoek naar verlossing. De vraag is natuurlijk met wie ze zich identificeren in het verhaal over Jezus, Judas en de Romeinen.

De documentaire Lamentations of Judas is op dinsdag 30 maart om 22.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de docu Lamentations of Judas terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Bijzondere documentaire Lamentations of Judas dinsdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier