Woensdag 31 maart in Andere Tijden: staalbedrijf Hoogovens

Woensdag 31 maart in Andere Tijden: staalbedrijf Hoogovens
Tegenwoordig bekend als Tata Steel

Kijktip :

Woensdagavond (31 maart) is er weer een nieuwe aflevering van Andere Tijden te zien op NPO 2. Deze week duikt het programma in de geschiedenis van staalbedrijf Hoogovens, dat tegenwoordig bekendstaat als Tata Steel.

Andere Tijden gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Steunpilaren
Het voormalige Hoogovens was een van de steunpilaren van de naoorlogse industrialisatie in ons land. Het bedrijf groeide uit tot een grote internationale speler en geldt nog steeds als een succesvolle producent, die kan wedijveren met de stevige concurrentie vanuit de Aziatische landen. Sinds de jaren negentig is het bedrijf echter verworden tot een speelbal.

Buitenlandse eigenaren
Diverse buitenlandse eigenaren hebben zich met het bedrijf bemoeid; eerst uit Engeland en daarna uit India. Andere Tijden duikt in de geschiedenis van Hoogovens en laat zien hoe het bedrijf na de oorlog zo groot kon worden. Ook zien we een reconstructie hoe Hoogovens zijn onafhankelijkheid verloor. Oud-werknemers, die vaak hun hele leven bij Hoogovens zijn gebleven, komen aan het woord.

Andere Tijden is elke woensdag om 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Andere Tijden terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Woensdag 31 maart in Andere Tijden: staalbedrijf Hoogovens of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier