Donderdag in Erik Scherder onderzoekt: het gezegde "onbekend maakt onbemind"

Donderdag in Erik Scherder onderzoekt: het gezegde "onbekend maakt onbemind"
Wat is er waar van deze gevleugelde uitspraak?

Kijktip :

In de nieuwste maandelijkse aflevering van het wetenschappelijke programma Erik Scherder onderzoekt duikt professor Erik Scherder in het voor velen bekende gezegde "onbekend maakt onbemind". Welke mate van waarheid kunnen we hieraan verbinden?

Erik Scherder onderzoekt gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Vooroordelen
Tegenwoordig lijken de tegenstellingen tussen verschillende groepen steeds groter te worden: een vreemd dialect, een andere cultuur of een verschil in geslacht kunnen allemaal leiden tot de grootste misverstanden en de gekste vooroordelen. Erik Scherder besluit stad en platteland af te reizen om te onderzoeken of en hoe we het onbekende toch nog een beetje kunnen beminnen.

Enthousiast
Deze aflevering vormt een nieuw hoofdstuk in de reeks van Erik Scherder onderzoekt, waarin de bekende professor Scherder oude tegeltjeswijsheden langs de meetlat legt. Want in hoeverre zijn die eigenlijk waar? Zijn er wetenschappelijke bewijzen voor deze volkse wijsheden? Dat doet Scherder op zijn kenmerkende en enthousiaste manier.

De nieuwe aflevering van Erik Scherder onderzoekt is op donderdag 1 april om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Erik Scherder onderzoekt terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Erik Scherder onderzoekt: het gezegde "onbekend maakt onbemind" of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier