Woensdag in Op1: Aris Prins over zelftesten uit de apotheek

Woensdag in Op1: Aris Prins over zelftesten uit de apotheek
De gasten van woensdag 31 maart

Kijktip :

Jezelf testen op corona kan nu, want je kunt zelftesten kopen bij de apotheek. De voorzitter van KNMP Aris Prins en lobbyist Sywert van Lienden vertellen over dit goede nieuws. Wie zijn de andere gasten?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - woensdag 31 maart

  • De Keukenhof in Lisse ligt er net als vorig jaar weer prachtig bij, maar de deuren kunnen nog steeds niet open. Ook Ouwehands Dierenpark in Rhenen zou niets liever willen dan weer bezoekers te ontvangen. De parken hopen in april bij pilots weer mensen te ontvangen. Vanavond bij Op1 vertellen directeuren Bart Siemerink (Keukenhof) en Robin de Lange (Ouwehands Dierenpark) hoe zij denken de parken weer veilig te openen voor publiek. Dierenverzorgster José Kok kan niet wachten.
  • Journalist en presentator Sander de Kramer kreeg vandaag één van de Four Freedoms Awards uitgereikt, voor zijn werk in Sierra Leone. In een virtuele ceremonie met onder andere Rutte en koning Willem-Alexander ontving hij de prijs voor zijn werk voor de Sunday Foundation, waar hij onder meer strijdt tegen kinderarbeid. Vanavond bij Op1 vertelt Sander de Kramer over zijn werk in Sierra Leone en legt zijn Rotterdamse vriend – en medeoprichter van de Sunday Foundation – Hugo Borst uit wat zijn vriend zo bijzonder maakt.
  • Vanaf gisteren kun je bij verschillende apotheken coronazelftests kopen. Eind april moeten deze tests bij alle apotheken, in supermarkten en drogisterijen liggen. Vanavond bij Op1 bespreken voorzitter van apothekersorganisatie KNMP Aris Prins en lobbyist Sywert van Lienden welke vrijheden we met deze zelftests terug kunnen krijgen.
  • Het is nog steeds niet duidelijk wie er verantwoordelijk is voor het beruchte zinnetje over Pieter Omtzigt. De CDA-politicus was vandaag snoeihard in zijn oordeel en wil de onderste steen boven. Vanavond bij Op1 bespreekt politiek journalist van de NOS Xander van der Wulp het laatste nieuws.

Presentatie
Op1 wordt op woensdag 31 maart gepresenteerd door Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Aris Prins over zelftesten uit de apotheek of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier