Ontroerend en prachtig countrydrama Wild Rose staat donderdag op Netflix

Ontroerend en prachtig countrydrama Wild Rose staat donderdag op Netflix
Van de makers van Peaky Blinders

Kijktip :

Vanaf 1 april is de hartverwarmende film Wild Rose te zien op Netflix. Rose-Lynn Harlan heeft maar één droom: een grote countryster worden in Nashville, Amerika. Er is één probleem: ze komt net uit de gevangenis en heeft geen geld.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"I never promised you a rose garden"
Het verhaal gaat over Rose-Lynn Harlan, die ervan droomt een countryster te worden in Nashville. Dat is best moeilijk als je net uit de bak komt met een enkelband om. Bovendien woont ze in het Schotse Glasgow en heeft ze twee kinderen. Haar moeder Marion vond die dromen van Rose-Lynn vroeger heel leuk, maar is er nu wel klaar mee. Vooral omdat zij degene is die voor de kinderen zorgt. Gaat Rose-Lynn toch haar dromen volgen?

Jessie Buckley en Julie Walters in de film 'Wild Rose'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Ten eerste is het fantastisch dat countrymuziek weer eens de aandacht krijgt in een film, met als hoofdrolspeler een soort criminele Ilse DeLange. Voor liefhebbers van muziekfilms (zelfs als je niets met countrymuziek hebt) kunnen we de vraag "skippen of streamen?" beantwoorden met een volmondig "streamen!" De weergaloos acterende Jessie Buckley zingt ook nog eens fenomenaal en de film heeft een ontroerend verhaal met een paar kippenvelmomentjes. Natuurlijk zijn er voorspelbare momenten in deze productie, maar daar is vrij snel overheen te stappen. Ook actrice Julie Walters is weer prachtig om naar te kijken in een verhaal over moederliefde, hoop, dromen en doorzettingsvermogen. Een brutale, lieve en sympatieke film die je niet mag missen. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Julie Walters (Mary Poppins Returns) en Jessie Buckley (Beast) zijn ook Sophie Okonedo (Hotel Rwanda) en Craig Parkinson (Black Mirror: Bandersnatch) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Tom Harper (Peaky Blinders).

Vanaf 1 april 2021 is de film Wild Rose te streamen op Netflix. Genre: Drama, Muziekfilm. Tijdsduur: 111 minuten. IMDb-score 7,2.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Ontroerend en prachtig countrydrama Wild Rose staat donderdag op Netflix of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier