Bloedstollende misdaadthriller A Time to Kill vrijdag te zien op Net5

Bloedstollende misdaadthriller A Time to Kill vrijdag te zien op Net5
Ook te streamen via Amazon Prime

Kijktip :

Het werk van de Amerikaanse misdaadauteur John Grisham heeft al vele verfilmingen opgeleverd, maar A Time to Kill is ongetwijfeld één van de beste. Deze bloedstollende rechtbankthriller is vrijdag te zien op Net5 en je kunt A Time to Kill streamen via onder meer Amazon Prime.

Het verhaal
In het plaatsje Canton, Mississippi wordt de tienjarige Afro-Amerikaanse Tonya door twee rednecks verkracht, mishandeld en voor dood achtergelaten. De daders worden opgepakt, maar haar vader Carl Lee heeft er geen vertrouwen in dat de mannen daadwerkelijk gestraft zullen worden. Hij neemt het recht in eigen hand en schiet ze dood op de eerste dag van hun proces. Voor zijn eigen rechtszaak roept hij de hulp in van de jonge advocaat Jake Brigance. Jake neemt de verdediging van Carl Lee op zich, maar komt er achter dat dit niet zonder gevolgen blijft.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Hoewel rechtbankfilms nogal eens kunnen verzanden in ondoorgrondelijk drama, blijft A Time to Kill - ondanks de gigantische lengte van tweeënhalf uur - van begin tot eind spannend en onderhoudend. Het boek van Grisham is op vakkundige wijze omgezet in een oerdegelijk script (mede geschreven door Grisham zelf) en regisseur Joel Schumacher, die twee jaar eerder al de Grisham-film The Client maakte, levert ook uitstekend werk. De cast is indrukwekkend, met vier Hollywoodsterren in de hoofdrollen en zelfs in kleine rollen bekende gezichten als Donald Sutherland, Brenda Fricker, Kiefer Sutherland, Ashley Judd en Chris Cooper.

Cast
Naast Matthew McConaughey (The Gentlemen) en Sandra Bullock (Gravity) zijn ook Samuel L. Jackson (The Hateful Eight) en Kevin Spacey (Baby Driver) te zien in A Time to Kill. Deze film is geregisseerd door Joel Schumacher (Falling Down).

A Time to Kill (1996) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op vrijdag 2 april om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: drama, misdaad, thriller. Speelduur: 149 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV