Spannende science fiction-klassieker I, Robot zie je zaterdag op Veronica

Spannende science fiction-klassieker I, Robot zie je zaterdag op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Will Smith heeft zich sinds het grote succes van Independence Day (1996) en Men in Black (1997) regelmatig gewaagd aan science fiction-films. Ook in 2004 leverde dat weer een blockbuster op: I, Robot. Deze spannende film is zaterdag te zien op Veronica en je kunt I, Robot streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
In het Chicago van 2035 zijn robots overal aanwezig. Ze zijn bedienden, werknemers en beschermers in een, en dankzij de drie wetten van de robotica zijn ze niet in staat om mensen kwaad te doen. Agent Del Spooner heeft door een traumatische ervaring echter geen enkel vertrouwen in robots. Als Alfred Lanning, de aartsvader van de robotica, te pletter stort in het hoofdkantoor van de grootste robotproducent van de wereld, vermoedt Spooner dat de dader een robot is. Samen met robotpsychologe Susan gaat hij op onderzoek uit en ze stuiten op een grote bedreiging voor de mensheid.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Met terugwerkende kracht is het altijd leuk om science fiction-films uit het verleden te zien. Hoeveel is er waar geworden, en welke dingen blijken echt science fiction te zijn? I, Robot ziet er heel erg high tech uit - voor 2004-begrippen. De computers, auto's en het uiterlijk van de robots past precies bij de tijdgeest. Of de techniek in 2035 er echt zo uit zal zien als in I, Robot, kunnen we alleen maar afwachten. Ondertussen kunnen we genieten van deze doortimmerde sf-film, met degelijk acteerwerk van Will Smith.

Cast
Naast Will Smith (Aladdin) en Bridget Moynahan (John Wick) zijn ook Bruce Greenwood (Doctor Sleep) en James Cromwell (L.A. Confidential) te zien in I, Robot. Deze film is geregisseerd door Alex Proyas (The Crow).

I, Robot (2004) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op zaterdag 3 april om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: science fiction, thriller. Speelduur: 115 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Spannende science fiction-klassieker I, Robot zie je zaterdag op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier