Prachtig kostuumdrama Howards End zaterdag 3 april te zien op Canvas

Prachtig kostuumdrama Howards End zaterdag 3 april te zien op Canvas
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

James Ivory groeide in de jaren tachtig en negentig uit tot de beste regisseur van Britse kostuumdrama's. Eén van de absolute hoogtepunten was Howards End uit 1992, met een cast vol Britse acteergrootheden. Deze prachtige film is zaterdag te zien op Canvas en je kunt Howards End streamen via onder meer Google Play en iTunes.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Margaret en Helen Schlegel zijn intelligente en geëmancipeerde zussen. Wanneer ze de rijke Wilcox-familie ontmoeten, wordt Helen verliefd op de jongere zoon Paul. De jongelui zijn echter zo verschillend dat hun relatie gedoemd is te mislukken. Beide families verbreken het contact en hopen dat ze elkaar nooit meer hoeven weer te zien. Maar dat gebeurt wel. Margaret en mevrouw Wilcox sluiten vriendschap. Helen daarentegen wil met de familie niets meer te maken hebben en investeert haar energie in de ambities van de ongelukkig gehuwde Leonard Bast.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
We gaan in Howards End terug naar het begin van de twintigste eeuw. Dat betekent natuurlijk: prachtige sets en schitterende kostuums, maar ook een ietwat stijf verhaal en stijve relaties tussen de Britse aristocratie. Dat kan wellicht wat traag overkomen, maar daarbij gaan we voorbij aan het schitterende acteerwerk en het fantastische script dat deze film te bieden heeft. Emma Thompson spat van het scherm in de hoofdrol en won een welverdiende Oscar. Ook het scenario en de sets werden beloond met een beeldje.

Cast
Naast Emma Thompson (Saving Mr. Banks) en Helena Bonham Carter (The King's Speech) zijn ook Vanessa Redgrave (Foxcatcher) en Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs) te zien in Howards End. Deze film is geregisseerd door James Ivory (The Remains of the Day).

Howards End (1992) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is op zaterdag 3 april om 22.10 uur te zien op Canvas. Genre: drama, romantiek. Speelduur: 142 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Prachtig kostuumdrama Howards End zaterdag 3 april te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier