Briljante hersenkraker Inception zondag 12 juni te zien op Veronica

Briljante hersenkraker Inception zondag 12 juni te zien op Veronica
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

In twintig jaar tijd heeft Christopher Nolan zijn naam gevestigd als één van de beste en populairste filmregisseurs ter wereld. Vraag vijf mensen naar hun favoriete film van Nolan en je krijgt vijf keer een ander antwoord, dat zegt genoeg over zijn rijke oeuvre. Volgens velen is Inception echter één van Nolans absolute meesterwerken. Deze hersenkraker is zondag te zien op Veronica en je kunt Inception streamen via Netflix en Amazon Prime.

Het verhaal
Dom Cobb is een ware meester op het gebied van ’extraction’: het stelen van geheimen uit het onderbewustzijn van mensen die in de droomfase verkeren, wanneer het brein het meest kwetsbaar is. Cobb krijgt de kans zijn oude leven weer terug te krijgen in ruil voor het uitvoeren van een vrijwel onmogelijke ’inception’: Cobb en zijn team moeten deze keer geen idee stelen, maar het in iemands brein plaatsen. Als ze hierin slagen, zou het de perfecte misdaad zijn. Maar hoe goed ze alles ook plannen en hoe groot hun expertise ook is, niets kan het team voorbereiden op de gevaarlijke vijand die elke stap die ze nemen lijkt te kunnen voorspellen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Voor liefhebbers van 'puzzelfilms' wordt Inception bijna beschouwd als de Heilige Graal: zelden slaagde een filmmaker er zó goed in het publiek op het verkeerde been te zetten en toch een bijzonder uitgekiende film te maken. Christopher Nolan deed het al eerder met films als Memento en The Prestige en nadat hij ook Interstellar uitbracht, werd hij helemaal beschouwd als de ultieme 'puzzelregisseur'. In Inception kon Nolan bovendien beschikken over een fantastische cast, met zelfs in kleine rolletjes Cillian Murphy, Marion Cotillard en Michael Caine.

Cast
Naast Leonardo DiCaprio (Don't Look Up) en Joseph Gordon-Levitt (The Trial of the Chicago 7) zijn ook Ellen Page (Juno) en Tom Hardy (Mad Max: Fury Road) te zien in Inception. Deze film is geregisseerd door Christopher Nolan (Tenet).

Inception (2010) wordt beoordeeld met een 8,8 op IMDb en is zondag 12 juni om 22.45 uur te zien op Veronica. Genre: actie, science fiction, thriller. Speelduur: 148 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV