Nieuwe journalistieke serie Frontlinie begint zondag op NPO 2

Nieuwe journalistieke serie Frontlinie begint zondag op NPO 2
Bram Vermeulen reist de wereld rond

Kijktip :

Vanaf zondag 4 april is de nieuwe journalistieke serie Frontlinie te zien op NPO 2. In dit programma duikt Bram Vermeulen in ontwikkelingen van over de hele wereld, die in ons dagelijkse nieuws vaak niet meer dan een voetnoot zijn.

Frontlinie over Mozambique gemist? Kijk de hele aflevering terug via Gids.tv.

Mozambique
In de eerste aflevering gaan Vermeulen en cameraman Sven Torfinn op bezoek in Mozambique. Het is ze als eerste internationale cameraploeg gelukt om dit land binnen te komen sinds het geweld in het noorden van het land escaleerde. Want Mozambique is - naast één van de mooiste plekken van Afrika - ook een zeer onrustig land.

Gevlucht
De afgelopen maanden zijn ruim een half miljoen Mozambikanen uit de dorpen langs de kust van de noordelijke provincie Cabo Delgado gevlucht. Met maximale terreur zorgt een islamitische groepering, die trouw heeft gezworen aan IS, ervoor dat de dorpelingen hun leven niet zeker zijn. Vermeulen probeert uit te zoeken waarom deze groepering dit doet.

De eerste aflevering van Frontlinie is op zondag 4 april om 21.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt deze aflevering van Frontlinie terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuwe journalistieke serie Frontlinie begint zondag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV