Toeslagenaffaire staat zondag 4 april centraal in Medialogica

Toeslagenaffaire staat zondag 4 april centraal in Medialogica
Welke rol speelde de media in dit drama?

Kijktip :

Op zondag 4 april gaat er een nieuw seizoen van Medialogica van start op NPO 2. De eerste aflevering gaat over één van de gevoeligste politieke kwesties in jaren: de Toeslagenaffaire. Medialogica reconstrueert dit schandaal en de rol die de media in het drama heeft gespeeld.

Medialogica gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Kritisch rapport
Medialogica reconstrueert het toeslagendrama in drie aktes. We beginnen bij de Bulgarenfraude in 2013 en gaan via een kritisch rapport van de Nationale Ombudsman uit 2017 naar de latere onthullingen door journalisten van Trouw en RTL Nieuws. Hoe kon het gebeuren dat de overheid burgers jarenlang als fraudeur zag?

Omvang
En welke rol speelde de media bij de onthullingen omtrent de Toeslagenaffaire? Langzaam maar zeker wordt duidelijk wat de ernst en de omvang van de Toeslagenaffaire was. Waarom heeft het vijftien jaar geduurd en welke rol speelt beeldvorming hierbij? In de komende afleveringen komen ook de beeldvorming rond koning Willem-Alexander, journalistiek in crisistijd en de hydroxychloroquine-hype aan bod in Medialogica.

Het nieuwe seizoen van Medialogica is vanaf zondag 4 april wekelijks om 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Medialogica terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Toeslagenaffaire staat zondag 4 april centraal in Medialogica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier