Aangrijpende filmklassieker The Color Purple zie je dinsdag op SBS9

Aangrijpende filmklassieker The Color Purple zie je dinsdag op SBS9
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Gedurende zijn lange carrière heeft topregisseur Steven Spielberg altijd vakkundig gelaveerd tussen superieur popcornentertainment en fenomenale, aangrijpende drama's. Die tweede categorie boorde hij pas aan in 1985 met The Color Purple. Deze prachtige film is dinsdag te zien op SBS9 en je kunt The Color Purple streamen via Pathé Thuis en Google Play.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
The Color Purple speelt zich af in Georgia in 1909. Celie is jarenlang misbruikt door haar stiefvader en heeft op jeugdige leeftijd zelf al twee kinderen op de wereld gezet, die ze allebei heeft moeten afstaan. Haar grote droom is natuurlijk om haar kinderen, die in Afrika zouden wonen, terug te zien. Als ze veertien is, wordt ze uitgehuwelijkt aan Albert, die haar als een slaaf ziet en alleen maar misbruik van haar maakt. Alberts maîtresse, de flamboyante blueszangeres Shug Avery, zorgt er samen met vriendin Sofia voor dat Celie zich tegen hem kan verweren.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Na gigantische kassuccessen als Jaws (1975), Raiders of the Lost Ark (1981) en E.T. the Extra-Terrestrial (1982) besloot Spielberg zich halverwege de jaren tachtig voor het eerst te wagen aan een bloedserieus drama. Hij kreeg echter bakken met kritiek, want met The Color Purple koos hij voor de verfilming van een roman van een zwarte schrijfster, met zwarte personages. De critici werden uiteindelijk de mond gesnoerd door het prachtige eindresultaat, met subliem acteerwerk en met veel gevoel geregisseerd door Spielberg. De film kreeg maar liefst elf Oscarnominaties, maar wist er niet één te verzilveren.

Cast
Naast Danny Glover (Jumanji: The Next Level) en Whoopi Goldberg (Ghost) zijn ook Oprah Winfrey (The Butler) en Margaret Avery (Magnum Force) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Steven Spielberg (Ready Player One).

The Color Purple (1985) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op dinsdag 27 juli om 23.20 uur te zien op SBS9. Genre: drama. Speelduur: 153 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV