Vanavond op tv: Frits Spits in Sterren op het Doek, Cast Away, Inception en meer

Vanavond op tv: Frits Spits in Sterren op het Doek, Cast Away, Inception en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 3 april

Kijktip :

Vanavond kun je weer genieten van diverse mooie televisieprogramma’s. Zo is een openhartige Frits Spits te zien die wordt geportretteerd in Sterren Op Het Doek. Maar er worden ook mooie filmklassiekers uitgezonden, zoals Cast Away met Tom Hanks en Inception met Leonardo DiCaprio. En er is meer… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 3 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Slot: Beck

NPO 3
20:25 uur

Vanavond is de (dubbele) slotaflevering van de Zweedse misdaad-dramaserie Beck, over inspecteur Martin Beck, een intelligent speurder, die ongeëvenaard is in het maken van analyses en het afnemen van verhoren bij de Zweedse moordbrigade. Een oude zaak van Martin Beck komt in een ander licht te staan na de vondst van een kaakbeen in het bos. Wanneer blijkt dat het slachtoffer de zoon is van een bekende schrijfster, besluit Alex bij Martin langs te gaan. Die heeft zijn operatie achter de rug en de eerste resultaten zijn minder bemoedigend dan gehoopt. Het advies dat Beck aan Alex geeft, kan cruciaal blijken te zijn.


Muziekspecial: Als ik je weer zie

NPO 1
20:30 uur

Omroep BNNVARA komt deze zaterdag met de muzikale ode Als ik je weer zie, door verschillende artiesten aan alle mensen die achter de schermen de Nederlandse culturele wereld mogelijk maken. Het is een zwaar jaar geweest voor mensen die werken voor theaters, musea, bioscopen, festivals en andere culturele events. Ze zitten massaal thuis of zijn zelfs hun baan kwijtgeraakt. Artiesten als Douwe Bob, Nick en Simon, de Dolly Dots en OG3NE treden op, halen samen mooie herinneringen op en ze vertellen bijzondere verhalen. Renze Klamer en Leona Philippo presenteren deze speciale avond in een lege en stille Ziggo Dome.


Sterren op het Doek: Frits Spits

NPO 2
20:35 uur

Deze week laat radiomaker Frits Spits zich in Sterren Op Het Doek portretteren door drie getalenteerde kunstenaars en ondertussen voert hij een openhartig gesprek met presentator Özcan Akyol. Spits, geëerd met de titel 'Radiomaker van de Eeuw' verschijnt in het Concertgebouw ten tonele. Drie kunstenaars maken een portret van hem. Aan het eind van de aflevering mag hij er één mee naar huis nemen. Tegelijkertijd spreekt Frits Spits over zijn jeugd, waarin zijn ouders de liefde voor schoonheid en het leven meegaven, ondanks hun trauma's van de Tweede Wereldoorlog. Op ontroerende wijze vertelt hij Akyol hoe hij het leven oppakt na het overlijden van zijn geliefde vrouw Greetje en welke inzichten hij kreeg.


Avonturenfilm: Cast Away

Eén
21:23 uur

Cast Away is een avonturenfilm van Robert Zemeckis ui 2000, gebaseerd op het boek 'Robinson Crusoe' van Daniel Defoe, met in de hoofdrol Tom Hanks. Het verhaal gaat over Chuck Noland. Hij werkt als manager bij koeriersbedrijf FedEx. Zijn hectische leven wordt abrupt onderbroken wanneer hij na een vliegtuigcrash aanspoelt op een onbewoond eiland. Terwijl zijn naasten in de veronderstelling leven dat Chuck dood is, bedenkt hij manieren om te overleven. Na enkele jaren op het eiland vast te hebben gezeten, besluit Chuck een vlot te bouwen en de oversteek naar huis te wagen.


Sciencefictionfilm: Inception

Veronica
22:15 uur

In de film Inception is Dom Cobb een handige dief. Hij is een ware meester op het gebied van 'extraction': het stelen van waardevolle geheimen uit het onderbewustzijn van mensen die in de droomfase verkeren. Cobb krijgt de kans zijn oude leven weer terug te krijgen, in ruil voor het uitvoeren van een vrijwel onmogelijke 'inception'. Cobb en zijn team van specialisten moeten deze keer geen idee stelen, maar het juist in iemands brein plaatsen. Als ze hierin slagen, zou het de perfecte misdaad zijn. Maar hoe goed ze alles ook plannen en hoe groot hun expertise ook is, niets kan het team voorbereiden op de gevaarlijke vijand die elke stap die ze nemen lijkt te kunnen voorspellen. Een vijand die alleen Dom kan zien aankomen.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Frits Spits in Sterren op het Doek, Cast Away, Inception en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier