Recensie: Concrete Cowboy doet weinig fout, maar is nergens nieuw

Recensie: Concrete Cowboy doet weinig fout, maar is nergens nieuw
Country-film met Idris Elba

Film :

Vanaf 2 april staat Concrete Cowboy op Netflix. Na News of the World komt Netflix weer met een westernfilm, nu met de rijzende ster Idris Elba aan het roer. Lees hier de recensie van Concrete Cowboy.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Cowboycultuur
De vijftienjarige Cole gaat bij zijn vervreemde vader Harp in het noorden van Philadelphia wonen. Hij ontdekt er de levendige cowboycultuur van de stad die er reeds een eeuw heerst. De subcultuur biedt een geborgen plek voor de buurtbewoners die veelal in armoede leven en regelmatig met geweld in aanraking komen.

Idris Elba [links], Byron Bowers e.a. in Concrete Cowboy

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
Het is duidelijk dat deze film gemaakt is om een verhaal te vertellen. Met de hoofdrolspelers is niets mis: zij brengen het verhaal uitstekend. Toch mist deze film een kleine verrassing, een stukje nieuwigheid. Zo heel af en toe kun je een beetje lachen, maar dat doet eigenlijk meer afbreuk aan het drama element dan dat het echt verfrissend is. Een film die alles goed doet, maar in niets onderscheid. 2,5 ster.

Cast
Caleb McLaughlin (Stranger Things), Idris Elba (The Suicide Squad) en Jharrel Jerome (Mr. Mercedes) spelen rollen in deze film. Deze productie is geregisseerd door Ricky Staub.

Vanaf 2 april 2021 is Concrete Cowboy te kijken op Netflix. Genre: Drama. Tijdsduur: 111 minuten. IMDb-score: 5,6.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Concrete Cowboy doet weinig fout, maar is nergens nieuw of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier