Zondag in Op1: Talitha Muusse ziet af van presentatie, Sven Kockelmann solo te zien

Zondag in Op1: Talitha Muusse ziet af van presentatie, Sven Kockelmann solo te zien
De gasten van zondag 4 april

Kijktip :

Een primeur vanavond bij Op1. Voor het eerst zal de talkshow van NPO1 niet gepresenteerd worden door een duo. Talitha Muusse ziet af van haar rol als presentator tijdens de laatste weekenduitzending van Op1. In een bericht op Instagram zegt Muusse vandaag dat ze dat heeft besloten omdat KRO-NCRV voorwaarden heeft gesteld aan haar optreden "die botsen met mijn professionele en persoonlijke waarden, zoals de eis om niet meer mee te mogen praten tijdens politieke gesprekken aan tafel". Ze stelt dat dat haar journalistieke vrijheid in de weg staat.

Deze week kondigde Muusse op Twitter aan een 'volksberaad' te gaan houden in Den Haag naar aanleiding van het Kamerdebat rond de mislukte formatieverkenning. Hieronder zie je wie er wél aan tafel zitten bij Op1 vanavond.

De tekst gaat door onder de video's

Gasten in Op1 van maandag 4 april

  • Gelukkig heeft Sven Kockelmann een goed gevulde tafel vanavond.Abdelkader Benali bijvoorbeeld, hij publiceert namelijk alsnog een 4-mei-lezing onder de titel De stilte van de ander. Over een maand zou Benali de prestigieuze 4 mei-lezing hebben uitgesproken, maar hij trok zich terug nadat er grote kritiek ontstond over uitspraken die hij vijftien jaar geleden deed over joden.
  • De formatie in Den Haag ligt behoorlijk op zijn gat. Hoe moet het nu verder met Mark Rutte en de VVD? Vanavond bespreekt Kockelmann het met oud-Kamerlid Ton Elias, oud-minister en voormalig informateur Henk Kamp en hoogleraar staat- en bestuursrecht Wim Voermans.
  • Het is Pasen. En waar anderen paaseieren zochten vandaag, zocht Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, in zijn archief naar de mooiste paasbeelden. Hij laat ze vanavond zien bij Op1.
  • In het programma Levenslang Met Dwang proberen deelnemers ernstige stoornissen te overwinnen. Vanavond is presentator Jan Kooijman samen met deelnemers Niels Beumer en Demi Klaassen te gast bij Op1. Het programma is vanaf 6 april te zien.

Presentatie
De laatste weekenduitzending van Op1 is dus in handen van Sven Kockelmann.

Op1 is elke werkdag om 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt iedere aflevering en de interessantste fragmenten van Op1 terugkijken op Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zondag in Op1: Talitha Muusse ziet af van presentatie, Sven Kockelmann solo te zien of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier