Vanavond op tv: Chateau Meiland, Uitstel Van Executie, Ik Geloof In Mij en meer

Vanavond op tv: Chateau Meiland, Uitstel Van Executie, Ik Geloof In Mij en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 5 april

Kijktip :

Het is vandaag Tweede Paasdag, maar je kunt gewoon genieten van oude vertrouwde televisieprogramma’s. Zo worden deze maandavond bijvoorbeeld de populaire programma’s Chateau Meiland, Uitstel Van Executie en Ik Geloof In Mij uitgezonden. Maar je kunt ook kijken naar indrukwekkende documentaires van de New York Times. En er is meer. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 5 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Kamp Waes: stressvolle tactische missie

NPO 3
20:25 uur

De kandidaten van Kamp Waes zitten op hun zesde dag en moeten vandaag een tactische missie tot een goed einde brengen. De Special Forces hebben een leider aangewezen die de groep op sleeptouw moet nemen. Zullen de kandidaten onder de enorme stress van een echte missie nog goed kunnen presteren? In dit programma volgt Tom Waes vijftien gewone burgers in het avontuur van hun leven. Wie van de geselecteerde mannen en vrouwen slaat zich door een loodzware week vol fysieke en mentale tests uit de opleiding van de Belgische Special Forces?


Chateau Meiland: chaotisch optimistisch na tegenslagen

SBS 6
20:30 uur

De Meilandjes hebben te maken met allerlei tegenslagen, maar blijven onverstoorbaar chaotisch optimistisch.

Chateau Meiland is elke maandag en dinsdag om 20:30 uur te zien op SBS6 en terug te kijken op KIJK.nl en via Gids.tv.

Bij de familie Meiland zijn er altijd meer dromen en plannen dan tijd en middelen, zo is te zien in Chateau Meiland. Zo staat het chateau in Frankrijk nog altijd te koop en doet de gemeente Bronckhorst ingewikkeld over de boerderij. Volgens het bestemmingsplan is er maar plek voor één huishouden. Dus wonen Erica en Maxime illegaal op hun eigen landgoed. En ondanks alle ervaring, blijft doe-het-zelven riskant; Martien ontdekt proefondervindelijk dat ijskrabben met een nummerplaat leidt tot onherstelbare krassen op de voorruit. Ondanks alle tegenslag blijft de familie onverstoorbaar chaotisch optimistisch. Het klassieke park met zwembad en vrij rondlopend vee gaat er vast komen. Er wordt in ieder geval alvast geoefend met koe-knuffelen. En de kans dat er verhuisd moet worden, is een mooie aanleiding om op huizenjacht te gaan. Dillema's, kansen en mogelijkheden die allemaal worden overtroffen door het sprookje dat het Meiland-leven is. Er is zelfs ruimte voor nieuwe liefdes.


Uitstel van Executie: onbewoonbaar huis verkopen

RTL 4
20:31 uur

Deze week helpen Martijn Krabbé en zijn team in Uitstel van Executie met het verkopen van een onbewoonbaar verklaarde woning. Adrie zit na de crisis van 2008 vast aan zijn koopwoning. Door twaalf jaar leegstand, houtworm, schimmel en grote lekkages is er bijna niets meer van het huis over. Als de woning niet verkocht wordt, blijft Adrie achter met een restschuld van ruim 200 duizend euro. Maar hoe verkoop je een onbewoonbaar verklaarde woning?


Ik geloof in mij: videoclips opnemen

SBS 6
21:30 uur

Deze week nemen Wally Mckey en René le Blanc in Ik Geloof In Mij videoclips op en wil Rutger van Barneveld zijn jubileum groots vieren. De artiesten die in dit programma gevolgd worden, hebben opnieuw bakken met zelfvertrouwen. Clipmaker Ron en zijn onnavolgbare camera-assistent Said gaan op pad met Wally Mckey. Wally is een rasentertainer en weet een feestje te bouwen overal waar hij komt. 'Het is geen feest als Wally niet is geweest', is zijn gevleugelde uitspraak. Ron en Said draaien het laatste deel van zijn videoclip; een country- en westernnummer waarin Wally de hoofdrol speelt. Hij doet dit samen met Miss Playboy, Miss Holland 2020 én een aantal gevaarlijke roofvogels. Weer blijkt dat René le Blanc meer noten op zijn zang heeft dan alleen zingen. Hij is ook tekstschrijver en produceert ook nummers voor anderen. Zo schreef hij ooit een nummer voor zijn Jolanda, 'Dansen in de regen'. René gaat een clip opnemen voor dit nummer. Rutger van Barneveld zit binnenkort twintig jaar in het vak en wil een groots evenement organiseren om dit heuglijk feit te vieren.


Pointer: jongeren psychisch in de knel

NPO 2
22:10 uur

Het onderzoeksjournalistieke programma Pointer duikt deze week in de psychische problemen onder jongeren en de gevolgen van het feit dat de wachtlijsten steeds langer worden. Steeds meer jongeren hebben dringend hulp nodig binnen de ggz. Toch is die hulp niet altijd binnen handbereik. De wachtlijsten voor de ggz worden steeds langer en het afgelopen jaar nam de ernst van psychische problemen onder jongeren toe, zo constateert de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. In de tussentijd staan jongeren vaak met lege handen. Hoe kan het dat jongeren met suïcidale gedachten of zware eetproblemen aan hun lot worden overgelaten, terwijl ze op de wachtlijst staan? Wat heeft dit voor gevolgen? En wat gebeurt er met je als je na maanden wachten op een intake alsnog wordt afgewezen voor behandeling?


Nieuw: New York Times-docu's

Veronica
22:20 uur

De komende maandagen zendt Veronica de indrukwekkende en spraakmakende documentaires van The New York Times uit. Wekelijks om 22:20 uur na Veronica Inside. In de eerste aflevering onderzoekt The Weekly de nieuwe technologie van deepfake-video's. Deze video's zijn ongelooflijk realistisch, maar honderd procent nep en kunnen veranderen hoe we de wereld zien.

Komende weken:

12 april - The Sicario
Een beruchte huurmoordenaar beweert zo’n 100 mensen te hebben gedood en kan vrij rondlopen zonder te worden beschuldigd van een enkele misdaad. Is het een verdraaiing van gerechtigheid of een gedurfde benadering van de misdaadbestrijding in Mexico, waar het geweld ieder jaar naar grotere hoogten stijgt. The New York Times onderzocht het.

19 april - The Hot List
Een mysterieuze man benadert de The New York Times met de bewering dat hij duizenden uren aan omstreden bewakingsbeelden heeft van de riante woningen van de veroordeelde zedendelinquent Jeffrey Epstein. Hij claimt dat op deze beelden de machtigste mannen van Amerika te zien zijn. Dan neemt zijn verhaal een andere wending.

26 april – El Chapo
Toen Mexicaanse troepen de zoon van de beruchte drugsbaron Joaquín Guzmán Loera - beter bekend als ‘El Chapo’ - wilden arresteren, ontaardde dit in een ‘oorlog’ in de straten van Culiacán. Aan de hand van nooit eerder vertoonde video’s en exclusieve verslagen van ooggetuigen, onderzocht The New York Times hoe het Sinaloakartel het tegen het Mexicaanse leger opnam en won.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV