Tv-première: Bohemian Rhapsody donderdag op Net5 in Greatest Hits-maand

Tv-première: Bohemian Rhapsody donderdag op Net5 in Greatest Hits-maand
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

April wordt een feestelijke en muzikale filmmaand op Net5. Rond het thema 'The Greatest Hits' worden vijf prachtige muziekfilms uitgezonden, waarvan er maar liefst drie hun tv-première beleven. Donderdagavond (8 april) staat de waanzinnige en ontroerende muziekfilm Bohemian Rhapsody op het programma bij Net5. Je kunt Bohemian Rhapsody streamen via onder meer Amazon Prime en Pathé Thuis.

Lees alles over The Greatest Hits-filmmaand van Net5 op Gids.tv.

Rockband Queen
Deze film eert de rockband Queen en haar leadzanger Freddie Mercury. Mercury wist stereotypes aan de kant te schuiven en een van de meest geliefde entertainers van de wereld te worden. We volgen Queen vanaf de stormachtige opkomst van de band via diepe dalen en heftige ruzies tot het immense succes dat de band wachtte na hun legendarische optreden op Live Aid in 1985. Uiteraard kunnen we ook genieten van de vele hits uit deze Queen-jaren.

Joseph Mazzello, Ben Hardy, Rami Malek en Gwilym Lee in de film 'Bohemian Rhapsody'

Waarom kijken?
Fascinerend, ontroerend en buitengewoon bijzonder - dat is het verhaal van deze film. In de film zie je het ontstaan van de monsterhits 'Bohemian Rhapsody' en 'We Will Rock You' en volgen we de charismatische leadzanger Freddie Mercury op het podium, maar zien we ook de fragiele privépersoonlijkheid die hij kon zijn. De acteur Rami Malek beheerst het personage van Mercury in alle finesses, gebaren en gezichtsuitdrukkingen, en dat is prachtig om te zien. Daarnaast is deze - iets te brave - film sterk door de acteurs, het tijdsbeeld en de sfeer. Een mooi eerbetoon aan zanger en band, want Queen is koning en deze film zeker ook.

Cast
Naast Rami Malek (Papillon) zijn ook Mike Myers (Austin Powers: The Spy who Shagged Me) en Aidan Gillen (Game of Thrones) te zien in deze film. De regie is van Bryan Singer (X-Men).

Bohemian Rhapsody (2018) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is op donderdag 8 april om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: biografie, drama, muziek. Speelduur: 134 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Tv-première: Bohemian Rhapsody donderdag op Net5 in Greatest Hits-maand of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV