Oscarkanshebber Nomadland met Frances McDormand vanaf 30 april op Disney's Star

Oscarkanshebber Nomadland met Frances McDormand vanaf 30 april op Disney's Star
Staan de Oscars al klaar?

Kijktip :

Vanaf 30 april staat de film Nomadland (zonder extra kosten) op Disney Plus Star. Actrice Frances McDormand maakte al grote indruk met films als Fargo en als moeder Mildred Hayes in de dramafilm Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Ze doet het kunstje nog een keer over in het prachtige Nomadland.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Fern, Linda May, Swankie en Bob Wells
De film vertelt het verhaal van Fern (Frances McDormand), die na de economische ondergang van het bedrijf waar ze werkte en de dood van haar man met een bus op pad gaat om de wereld te verkennen als een moderne nomade. In Nomadland spelen echte nomaden Linda May, Swankie en Bob Wells als mentoren en vrienden, die Fern steunen tijdens haar bijzondere ontdekkingsreis door het Amerikaanse westen.

Filmprijzen
Nomadland is een dramafilm, geschreven en geregisseerd werd door Chloé Zhao (bekend van de films The Rider en Songs My Brothers Taught Me). De film werd al overladen met prijzen, zoals de Gouden Leeuw op het Filmfestival van Venetië en afgelopen februari sleepte het de prijs voor Film van het Jaar binnen bij de London Film Critics’ Circle. Ook op het Toronto International Film Festival werd Nomadland bekroond met de People’s Choice Audience Award én de film kreeg als de Golden Globe voor Beste Film - Drama. Nu is Nomadland genomineerd voor maar liefst zes Oscars (uitreiking in de nacht van 25 op 26 april 2021) en dus mogen we een prachtige film verwachten, eentje om in de gaten te houden.

Cast
Naast Frances McDormand (Hill Street Blues) en David Strathairn (The Bourne Ultimatum) zijn ook Linda May en Charlene Swankie te zien in Nomadland. Deze productie is geregisseerd door Chloé Zhao (The Rider).

Vanaf 30 april 2021 is de film Nomadland te streamen op Disney Plus Star. Genre: Drama. IMDb-score: 7,6.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Oscarkanshebber Nomadland met Frances McDormand vanaf 30 april op Disney's Star of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier