Maandag in Op1: Xander van der Wulp over politieke soap van de formatie

Maandag in Op1: Xander van der Wulp over politieke soap van de formatie
De gasten van maandag 5 april

Kijktip :

De Haagse soap lijkt maar door te sudderen, waar voornamelijk Mark Rutte de hoofdrol speelt. Xander van der Wulp en Lamyae Aharouay praten over de ontwikkelingen van de formatie. Wie zijn er nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - maandag 5 april

  • Al vijftien jaar publiceert schrijfster en journalist Corine Koole over de liefde, relaties en verlangen. Wat betekent de lockdown voor de manier waarop mensen intimiteit beleven? Van jong tot oud en van pril geluk tot gouden jubileum: elke vorm van liefde staat door de coronamaatregelen onder druk.Maura Henkes ervaart als jonge single hoe lastig het is om de ware te vinden, nu de kroegen gesloten zijn en daten op anderhalve meter afstand moet. Vanavond zijn ze samen te gast bij Op1.
  • De vorming van het nieuwe kabinet lijkt een politieke soap te zijn geworden die zelfs geen pauze kent tijdens de Paasdagen. Partijen hebben zich diep ingegraven en met het lot van de partijleider van VVD nog altijd aan een zijden draadje, lijkt een oplossing niet in zicht. Vanavond bij Op1 praten politieke duiders Xander van der Wulp en Lamyae Aharouay ons bij over de huidige ontwikkelingen.
  • Schrijfster Lale Gül kreeg uiteenlopende reacties op haar roman over een meisje uit een streng-islamitisch gezin. Politici en opiniemakers struikelden over elkaar heen om de jonge schrijfster te steunen, terwijl tegelijkertijd haatberichten en bedreigingen binnenstroomden. Hoe zit het eigenlijk met die beknellende parallelle wereld van streng islamitische tradities waar Lale over schrijft? Hoe ervaren andere Turkse-Nederlanders dat? We praten erover met Lale Gül zelf, en met Yesim Candan, Nuri Kurnaz en Dilara Bilgiç.

Presentatie
Op1 wordt op maandag 5 april gepresenteerd door Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: Xander van der Wulp over politieke soap van de formatie of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier