Recensie: Madame Claude is film vol seks en saaie dialogen

Recensie: Madame Claude is film vol seks en saaie dialogen
Fernande Grudet in volle glorie

Film :

Vanaf 7 april staat Madame Claude op Netflix. Een stukje Franse geschiedenis, verpakt in een film vol seks en slow-motion scènes. Lees hier de recensie van Madame Claude.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Sekswerk
Madame Claude was de bijnaam van Fernande Grudet. De invloed van Madame Claude reikt in het Parijs van de jaren 60 verder dan de wereld van sekswerk, tot een welgestelde jonge vrouw de boel dreigt te veranderen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★
De opkomst en de overwinningen van de seksindustrie in Parijs worden op indrukwekkende wijze in beeld gebracht, maar het verhaal loopt spaak wanneer er dialoogscènes in het spel komen. De seksscènes, die allemaal op esthetisch verantwoorde wijze in beeld worden gebracht, missen dat kleine beetje extra. Hierdoor wordt de film op verschillende plekken erg saai. De heksenjacht op sekswerkers in het Franse land is de boodschap die blijft hangen: 2 sterren.

Cast
Naast Karole Rocher (Polisse) en Roschdy Zem (Nothing to Hide) spelen ook Garance Marillier (Raw) en Pierre Deladonchamps (Stranger by the Lake) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Sylvie Verheyde (Stella).

Vanaf 7 april 2021 is Madame Claude te kijken op Netflix. Genre: Drama. Tijdsduur: 112 minuten. IMDb-score: 5,4.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV