Russische communisten eisen een verbod op de film The Death of Stalin

Russische communisten eisen een verbod op de film The Death of Stalin
Zwarte komedie afgelast door ministerie van Cultuur

Nieuws :

Afgelopen maandag was de voorvertoning van de film The Death of Stalin van Schotse regisseur Armando Iannucci in Rusland. De adviseurs van het ministerie waren op zijn zachtst gezegd niet blij met de film. Maar liefst 21 mensen tekenden een brief aan de minister van Cultuur om de release van de film uit te stellen en om na te gaan of de film niet de grenzen van de Russische wetten overtreedt.

De film doet veel stof opwaaien. Nu blijkt volgens The Guardian dat de distributielicencie met onmiddelijke ingang is ingetrokken. De film zou donderdag in een beperkt aantal Russische bioscopen gaan draaien, maar dat is met ijzeren hand tegengehouden. Een lid van de cultuurcommissie van het Russische lagerhuis vertelde na de voorvertoning "nog nooit zoiets walgelijks te hebben gezien".

De zwarte komediefilm The Death of Stalin speelt zich af in 1953, de dagen na Stalins dood. Binnen het Kremlin ontstaat een machtstrijd tussen de ministers om wie de macht over de Sovjet-Unie gaat krijgen. Zo zijn in deze politieke komedie onder anderen Steve Buscemi, oud-Bondgirl Olga Kurylenco en Jeffrey Tambor te zien.

Ondanks een dreigend verbod en de kritiek in Rusland op de film The Death of Stalin, heeft regisseur Armando Iannucci er alle vertrouwen in dat deze film wel in de bioscopen te zien zal zijn. Iannucci maakte voor HBO ook al de komische serie Veep en de politieke sitcom The Thicke of It, waarin hij al eerder de politieke systemen van Engeland en de Verenigde Staten op de hak nam.

The Death of Stalin is vanaf 3 mei (onder voorbehoud) in de Nederlandse bioscopen te zien. Bekijk hieronder de trailer van de film.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Russische communisten eisen een verbod op de film The Death of Stalin of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen