Documentaire Banksy Most Wanted woensdag te zien op NPO 2

Documentaire Banksy Most Wanted woensdag te zien op NPO 2
Wie is deze mysterieuze kunstenaar?

Kijktip :

Hoewel hij al jarenlang bezig is, weet graffitikunstenaar Banksy zijn identiteit voor het grote publiek nog altijd verborgen te houden. In de documentaire Banksy Most Wanted stellen de makers de vraag wie deze kunstenaar eigenlijk is.

Banksy Most Wanted gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Grootste namen
Het werk van Banksy bestaat uit maatschappijkritische muurschilderingen, die massaal de aandacht trekken en hem tot één van de grootste namen in de moderne kunstwereld hebben gemaakt. Banksy is een wereldwijd begrip, maar er hangt een zweem van mysterie om hem heen. De talloze verhalen, kunstwerken, stunts, politieke statements en identiteiten leiden tot één onbeantwoorde vraag: wie is Banksy?

Onderzoek
Hoewel Banksy zijn identiteit geheim wil houden, besluiten journalisten Seamus Healy en Aurelia Rouvier op onderzoek uit te gaan. Ze schetsen een diepgaand portret van deze gemaskerde Robin Hood aan de hand van getuigenissen, mensen die hem kennen of met hem hebben gewerkt (en zijn identiteit beschermen) tot mensen die zijn werk claimen of proberen Banksy te ontmaskeren.

De documentaire Banksy Most Wanted is op woensdag 7 april om 22.55 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Banksy Most Wanted terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Banksy Most Wanted woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV