Dinsdag in De Vooravond: Sven Kockelmann over informateur Herman Tjeenk Willink

Dinsdag in De Vooravond: Sven Kockelmann over informateur Herman Tjeenk Willink
De gasten van dinsdag 6 april

Kijktip :

De formatie van een nieuw kabinet komt langzaam weer op gang met de benoeming van informateur Herman Tjeenk Willink. Sven Kockelmann komt er dinsdag over praten in De Vooravond. Wie schuiven er nog meer aan?

Lees verder onder de video's.

De gasten in De Vooravond - dinsdag 6 april

  • De zeer ervaren PvdA'er Herman Tjeenk Willink wordt de nieuwe informateur. Zal het hem lukken om de chaotische formatie vlot te trekken? Fidan Ekiz en Renze klamer bespreken het met Sven Kockelmann en Tom-Jan Meeus.
  • Klimaatverandering, massaconsumptie en een pandemie, het gaat niet goed met onze wereld. Maar hoe kunnen we dat veranderen? In de vierdelige serie Het Alternatief bezoekt Ryanne van Dorst mensen die hebben gekozen voor een ander bestaan. Zo wordt ze ingewijd als heks, drinkt ze haar eigen urine en leert ze ufo’s spotten. Vanavond vertelt ze wat haar ervaringen hebben opgeleverd.
  • En weer een schrijnend uitzettingsgeval: de 13-jarige Jacob dreigt, samen met zijn moeder, ons land uit te worden gezet, terwijl hij hier volledig is geïntegreerd. Met #jacobblijfthier en een petitie werd veel aandacht gegenereerd voor zijn situatie. Aan tafel: Jacob, Sinan Can en initiatiefnemer van de petitie Manon Veldhuis.
  • Blaudzun staat op het podium met zijn nieuwe single: ‘Real Hero’.

De Vooravond is elke werkdag rond 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van De Vooravond terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in De Vooravond: Sven Kockelmann over informateur Herman Tjeenk Willink of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV