Wanneer is biatlon op de Olympische Spelen te zien?

Wanneer is biatlon op de Olympische Spelen te zien?
Alles over PyeongChang 2018

Sport

In de aanloop naar de Olympische Spelen brengt Gids.tv je alles wat je moet weten over de sporten waarin gestreden wordt in Pyeongchang. De regels, onderdelen, Nederlandse deelnemers, favorieten en natuurlijk de uitzendtijden van het biatlon vind je hier.

De NOS en Eurosport hebben de rechten om het biatlon uit Pyeongchang live uit te zenden. Zoals alle Olympische actie is ook het biatlon altijd live te volgen op de livestream van Eurosport. De hoogtepunten en beslissende momenten zullen ook te zien zijn in het dagelijkse schakelprogramma op het normale tv-kanaal van Eurosport.

Biatlon is een klassieke wintersport en sinds 1924 vertegenwoordigd op de Olympische Spelen. De sport is een combinatie van twee andere Olympische sporten: langlaufen en schieten. Atleten langlaufen rondjes over het parcours, waarbij ze aan het eind van elke ronde vijf keer schieten op een schietschijf op vijftig meter afstand. Elke misser levert een straf op: bij de individuele races één minuut tijdstraf, bij de overige (sprint, achtervolging, massastart en estafette) moet de biatleet een strafronde van 150 meter langlaufen voordat hij het parcours weer mag vervolgen.

Martin Fourcade op de Spelen van 2014

Bij de mannen zal de strijd om de gouden medailles gaan tussen Martin Fourcade uit Frankrijk en de Noor Johannes Thingnes Bø. De Fransman won vier jaar geleden twee keer goud en één keer zilver en won daarnaast de laatste zes jaar het algemeen klassement van de wereldbeker. Het vrouwentoernooi is opener. Er zijn meerdere realistische kanshebbers, waaronder Laura Dahlmeier uit Duitsland, de Finse leidster in het wereldbekerklassement Kaisa Mäkäräinen, en de biatlonkoningin van vier jaar geleden, de Wit-Russische Darya Domracheva, die in Sotsji drie gouden plakken binnenhaalde.

De NOS mag één sport tegelijk uitzenden en veel van het biatlon wordt tegelijkertijd met het schaatsen gehouden. Biatlonliefhebbers zullen zich dus waarschijnlijk op Eurosport moeten richten om het live op tv of de livestream te zien. Zodra de precieze programmering van de NOS en Eurosport bekend is, lees je dat uiteraard op Gids.tv.

Programma (alle tijden Nederlandse tijden)

 • Mannen
  • 10 km sprint (zondag 11 februari, 12:15 uur)
  • 12,5 km achtervolging (maandag 12 februari, 11:10 uur)
  • 20 km individueel (donderdag 15 februari, 12:00 uur)
  • 15 km massastart (zondag 18 februari, 12:15 uur)
  • 4x7,5 km estafette (vrijdag 23 februari, 12:15 uur)

 • Vrouwen
  • 7,5 km sprint (zaterdag 10 februari, 12:15 uur)
  • 10 km achtervolging (maandag 12 februari, 11:10 uur)
  • 15 km individueel (woensdag 14 februari, 12:05 uur)
  • 12,5 km massastart (zaterdag 17 februari, 12:15 uur)
  • 4x6 km estafette (donderdag 22 februari, 12:15 uur)

 • Gemengd
  • 2x6 km + 2x7,5 km estafette (dinsdag 20 februari, 12:15 uur)

De Olympische Spelen zijn vanaf vrijdag 9 februari tot en met zondag 25 februari elke dag live te zien bij de NOS en op Eurosport.

Tags: vrouwen, duitsland, frankrijk, sport, goud, live, olympische spelen, schaatsen, sporten, achtervolging, sotsji, medailles, estafette, wereldbeker, wintersport, langlaufen, biatlon, tv-programma, races, sprint, hoogtepunten, fransman, massastart, deelnemers, pyeongchang, parcours, eurosport, livestream, atleten, tijdstraf, martin fourcade

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »