Deze 3 ijzersterke en legendarische films staan nu op Netflix

Deze 3 ijzersterke en legendarische films staan nu op Netflix
Films met een IMDb-score van 8,0 en hoger

Kijktip :

Streamingdienst Netflix heeft naast films van mindere kwaliteit ook heel veel ijzersterke films in hun bibliotheek staan. Gids.tv heeft 3 films uitgekozen die stuk voor stuk hoog scoren bij het grote publiek.

Lees ook: Deze films en series zijn nieuw op Netflix in april.

3. In The Name of The Father (1993)

IMDb ★ 8,1

Klassieker In the Name of the Father is een film van regisseur Jim Sheridan uit 1993. De film vertelt het waargebeurde verhaal van de Guildford Four en Maguire Seven. Het verhaal gaat over Gerry Conlon. Hij wordt door zijn rooftochten verdacht van lidmaatschap van de IRA. Zijn vader stuurt hem naar Londen, waar op 5 oktober 1974 een bomaanslag wordt gepleegd. Een hippie geeft hem en zijn vrienden aan als mogelijke daders. Ze worden gemarteld zonder officiele aanklacht en tot zondebok voor de Brits-Ierse kwestie gemaakt. Lees hier waar je de film In The Name of The Father kunt streamen.

2. Lion (2016)

Gids.tv: ★★★★ | IMDb ★ 8,0

Wil je het televisieprogramma Spoorloos in Hollywood-sferen herbeleven? Dan is dit een dikke, dikke aanrader! Een 5-jarige Indiase jongen raakt verdwaald in de straten van Calcutta, duizenden kilometers van huis. Hij overleeft vele grote uitdagingen waarna hij door een stel in Australië wordt geadopteerd. 25 jaar later besluit hij op zoek te gaan naar zijn verloren familie. Een echte tranentrekker die je niet snel vergeet. Lees hier waar je de film Lion kunt streamen.

1. Hacksaw Ridge (2016)

IMDb ★ 8,1

Deze oorlogsfilm vertelt het indrukwekkende waargebeurde verhaal over Desmond T. Doss. Desmond was een Amerikaanse legerdokter die zich op het slagveld van 1942 bevond, maar absoluut weigerde om te moorden en wapens te dragen. Tijdens de zware slag om Okinawa wist hij 75 mannen te redden, gewonden te evacueren en werd hij een grote oorlogsheld. Het grote contrast tussen romantiek en oorlog is waanzinnig knap gedaan. En deze maand voor de tweede keer 'nieuw' op Netflix. Lees hier waar je Hacksaw Ridge kunt streamen.

Bekijk hier alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV