Indrukwekkende misdaadfilm Eastern Promises zie je zaterdag op Veronica

Indrukwekkende misdaadfilm Eastern Promises zie je zaterdag op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

De Canadese regisseur David Cronenberg bivakkeerde sinds zijn debuut in de jaren zeventig jarenlang in het cultcircuit, maar begin deze eeuw sprak hij een breder publiek aan met diverse films. Eén zo'n voorbeeld is de geweldige misdaadfilm Eastern Promises, zaterdag te zien op Veronica. Je kunt Eastern Promises streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Anna is een idealistische vrouw in wier armen een jong Russisch meisje sterft tijdens een bevalling. Anna weet niets van de vrouw en haar handtasje is het enige dat ze heeft in haar zoektocht naar de identiteit van de vrouw. Hoe meer ze zich met haar bezighoudt, hoe dieper Anna in de wereld van de Russische maffia in Londen belandt. Ze ontmoet het nieuwste lid Nikolai, die is ingehuurd om vermoorde tegenstanders van de bende onherkenbaar te maken. Het blijkt dat een dagboek in het handtasje van de Russische bewijzen bevat tegen Nikolai's baas.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Cronenberg maakte naam met iconische en grimmige horrorfilms en obscure thrillers als The Dead Zone (1983), Videodrome (1983), The Fly (1986) en Dead Ringers (1988). Na de eeuwwisseling legde hij zich toe op strakke misdaadthrillers, waarmee hij een groot publiek wist aan te boren. Eastern Promises behoort tot die laatste categorie: een ijzersterke, spannende film met een aantal fantastische acteurs.

Cast
Naast Viggo Mortensen (Green Book) en Naomi Watts (The Impossible) zijn ook Vincent Cassel (Black Swan) en Armin Mueller-Stahl (Angels & Demons) te zien in Eastern Promises. Deze film is geregisseerd door David Cronenberg (A History of Violence).

Eastern Promises (2007) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is zaterdag 16 april om 23.20 uur te zien op Veronica. Genre: misdaad, thriller. Speelduur: 100 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Indrukwekkende misdaadfilm Eastern Promises zie je zaterdag op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV