Donderdag in Op1: Jeroen Pauw over nieuw programma Scheefgroei in de polder

Donderdag in Op1: Jeroen Pauw over nieuw programma Scheefgroei in de polder
Dit zijn de gasten van donderdag 8 april

Kijktip :

Donderdag is het de beurt aan Jort Kelder en Welmoed Sijtsma. Dit duo presenteert elke woensdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van donderdag 8 april 2021

  • Voor miljoenen mensen in Nederland zijn een koophuis, een vast contract of een goed pensioen niet vanzelfsprekend. In het nieuwe BNNVARA-programma Scheefgroei in de polder onderzoekt presentator Jeroen Pauw samen met onderzoeksjournalist Sander Heijne hoe het kan dat het gros van de gewone mensen in hun dagelijks leven slechts weinig terugziet van de economische groei. Vanavond vertellen ze er alles over bij Op1.

  • Als het aan oud-milieuminister Ed Nijpels (VVD) ligt, heeft het volgende kabinet weer een volwaardig milieuminister. De ministerspost werd in 2010 afgeschaft, bij het aantreden van het eerste kabinet Rutte en onder het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat geschoven. De klimaatcrisis, stikstofcrisis en woningnood vragen volgens Nijpels om veel meer aandacht en dus een apart ministerie. Hoe kijkt kersvers Kamerlid en leider van de BoerBurgerBeweging Caroline van der Plas hier tegenaan? Nijpels en van der Plas gaan vanavond bij Op1 het gesprek aan.

  • Moeten gemeenten meer ruimte krijgen om het aantal snackbars tegen te gaan? Als het aan Frans van Rooij ligt absoluut niet. De directeur van de Vereniging Professionele Frituurders vindt dat frituurspeciaalzaken onnodig in een kwaad daglicht gezet worden. Vanavond bij Op1 vertelt hij waarom er volgens hem veel te veel negatief over zijn branche wordt gesproken.

  • Het kabinet werkt aan een plan om vanaf eind deze maand Nederland verder te openen. Als de coronacijfers het toelaten mogen horecazaken weer bedienen op de terrassen en winkels verder open.Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en sportschoolhouder Arie Boomsma willen zo snel mogelijk weer aan de slag. Maar om de samenleving verder te openen, moeten er op hele grote schaal sneltesten worden gedaan. Oud-commandant der strijdkrachten Tom Middendorp gaat dit coördineren. Vanavond bij Op1 praten de drie mannen voorzichtig over de toekom

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Op1: Jeroen Pauw over nieuw programma Scheefgroei in de polder of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier