Spannende science fiction-thriller I Am Legend zie je zaterdag op Veronica

Spannende science fiction-thriller I Am Legend zie je zaterdag op Veronica
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

Will Smith heeft gedurende zijn carrière altijd een voorliefde gehad voor science fiction-films - waarschijnlijk omdat dat genre de grootste blockbusters oplevert. Na onder anderen Independence Day (1996), Men in Black (1997) en I, Robot (2004) begaf Smith zich in 2007 in het horrorgenre met I Am Legend. Je ziet deze film zaterdag op Veronica en je kunt I Am Legend streamen via Netflix en Pathé Thuis.

Het verhaal
Robert Neville is een briljante wetenschapper die het niet gelukt is de wereld te redden van een verschrikkelijk virus. Neville blijkt immuun te zijn en is nu de laatste overlevende in New York - en misschien wel de hele wereld. Maar hij is niet helemaal alleen. Gemuteerde slachtoffers van de plaag liggen op de loer in de schaduwen. Ze houden elke stap van Neville in de gaten en wachten totdat hij een fatale fout maakt. Neville heeft nog maar één missie: een geneesmiddel voor het virus vinden door zijn eigen bloed te gebruiken.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Na de release van de fantastische horrorfilm 28 Days Later in 2002 was het een tijdje een populair genre: de post-apocalyptische horrorfilm. De remake van Dawn of the Dead deed in 2004 goede zaken en in 2007 verscheen het uitstekende I Am Legend, waarin superster Will Smith het mocht opnemen tegen de zombies. Hij zet een mooie rol neer, maar uiteraard gaat het in de film vooral om de zenuwslopende strijd tegen de ondoden en de imponerende sets en special effects. Heerlijk popcornentertainment voor de zaterdagavond.

Cast
Naast Will Smith (Aladdin) en Alice Braga (Soul) zijn ook Charlie Tahan (Blue Jasmine) en Emma Thompson (Saving Mr. Banks) te zien in I Am Legend. Deze film is geregisseerd door Francis Lawrence (Red Sparrow).

I Am Legend (2007) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op zaterdag 10 april om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: actie, science fiction, thriller. Speelduur: 101 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Spannende science fiction-thriller I Am Legend zie je zaterdag op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier