Nieuw programma Waterman met Menno Bentveld start zondag op NPO 2

Nieuw programma Waterman met Menno Bentveld start zondag op NPO 2
Onze wonderlijke verhouding tot water

Kijktip :

Vanaf zondag 11 april is de nieuwe, vierdelige serie Waterman te zien op NPO 2. In dit nieuwe programma doet presentator Menno Bentveld onderzoek naar de wonderlijke verhouding tussen mens en water.

Waterman gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Levensbehoefte
Aan de ene kant is water levensbehoefte nummer één voor mensen, maar aan de andere kant is het al eeuwenlang een geduchte vijand. Het water staat te hoog of te laag, de ene keer hebben we te veel en de andere keer te weinig. Bentveld volgt de loop van het water in Nederland en belandt in een wereld van botsende belangen en tegenstrijdige inzichten.

Afhankelijk
Tijdens zijn reis door Nederland ontmoet Bentveld mensen die op verschillende manieren afhankelijk zijn van water. Hij gaat in gesprek met boeren, campinghouders, overheden, de industrie en de consument. Uiteindelijk dringt dezelfde vraag zich in elke uitzending op: moeten we doorgaan met polderen voor de korte termijn of is het tijd voor harde keuzes en een duurzamere oplossing?

Het nieuwe programma Waterman is vanaf zondag 11 april wekelijks te zien op NPO 2 (de eerste aflevering begint om 20.40 uur, daarna wekelijks om 20.20 uur). Je kunt alle afleveringen van Waterman terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuw programma Waterman met Menno Bentveld start zondag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier