Vrijdag in Op1: Marc van der Linden, Lia van Bekhoven over overlijden prins Philip

Vrijdag in Op1: Marc van der Linden, Lia van Bekhoven over overlijden prins Philip
Dit zijn de gasten van vrijdag 9 april

Kijktip :

Vrijdag staat Op1 onder anderen stil bij het overlijden van de Britse prins Philip. Ook komt Freek Bartels langs, hij gaat de rol van prins Harry op zich nemen in de musical Diana & Zonen. Verder vertelt Rachel Hazes meer over de documentaire Kleine Jongen: Het Echte Levensverhaal Van André Hazes.

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - vrijdag 9 april

  • Prins Philip, Hertog van Edinburgh, is vandaag op 99-jarige leeftijd overleden. De steun en toeverlaat van koningin Elizabeth, overleed vanmorgen op Windsor Castle. Hij kwakkelde al geruime tijd met zijn gezondheid. Vanavond bij Op1 bespreken koningshuisdeskundigen Marc van der Linden en Lia van Bekhoven de gevolgen voor het Britse koninklijkhuis.
  • De rol van Prins Harry in de nieuwe musical Diana & Zonen wordt gespeeld door Freek Bartels! In het theaterstuk, dat vanaf september te zien zal zijn in het DeLaMar Theater, wordt geschakeld tussen het liefdesverhaal van Diana en de Britse prins Charles en de relatie van hun zoon prins Harry met Meghan Markle. Vanavond bij Op1 vertelt Bartels wat we van het stuk kunnen verwachten.
  • Over het leven van André Hazes is al veel gezegd en geschreven. Toch zijn er in de documentaire ‘Kleine Jongen: het echte levensverhaal van André Hazes’ niet eerder vertoonde beelden te zien. In de vierdelige serie die vanaf volgende week woensdag op tv komt, is onder meer exclusief beeldmateriaal te zien, gemaakt door de familie Hazes zelf. Vanavond bij Op1 vertelt André’s vrouw, Rachel Hazes hierover.
  • Schrijver Thomas Olde Heuvelt is terug met een nieuwe thriller: Orakel. Zijn vorige boeken waren een wereldwijd succes en zijn in meer dan dertig landen verkocht. In Orakel verschijnt een schip uit de achttiende eeuw spontaan in een bollenveld, verdwijnen mensen in een mysterieus luik en is er een inlichtingendienst die alles verbergt. Genoeg ingrediënten dus, voor opnieuw een razend spannend boek. Vanavond bij Op1 vertelt Thomas Olde Heuvelt alles over zijn nieuwe boek.
  • In de nieuwe vierdelige documentaireserie ‘Waterman’ volgt presentator Menno Bentveld de loop van het water in Nederland. Daarbij komt hij een wereld van botsende belangen en tegenstrijdige inzichten tegen. Water is immers onze eerste levensbehoefte, maar ook al eeuwen Nederlands grootste vijand. Vanavond bij Op1 vertelt Menno over onze bijzondere verhouding tot water.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag in Op1: Marc van der Linden, Lia van Bekhoven over overlijden prins Philip of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV