Hoe laat zijn de uitzendingen van het bobsleeën op de Winterspelen?

Hoe laat zijn de uitzendingen van het bobsleeën op de Winterspelen?
Alles over PyeongChang 2018

Sport

In de aanloop naar de Olympische Spelen brengt Gids.tv je alles wat je moet weten over de sporten waarin gestreden wordt in Pyeongchang. De regels, onderdelen, Nederlandse deelnemers, favorieten en natuurlijk de uitzendtijden van het bobsleetoernooi vind je hier.

Net als alle andere olympische sporten is het bobsleeën live te zien op Eurosport. In het dagelijkse schakelprogramma op Eurosport 1 zullen alle hoogtepunten en ontknopingen langskomen en op de livestream. De NOS zendt één sport tegelijk uit, maar geeft twee keer per dag uitgebreiede samenvattingen van alle andere sporten die geweest zijn.

Bobsleeën is wat betreft regels een redelijk eenvoudige sport. Deelnemers glijden zo snel mogelijk naar beneden in vier runs. De vier tijden worden bij elkaar opgeteld en de snelste totaaltijd wint. Voor de mannen zijn er twee disciplines: de tweemansbob en de viermansbob. Sinds 2002 bobben ook de vrouwen op de Olympische Spelen, zij het alleen in de tweemansbob. De start is bij bobsleeën cruciaal. Een goede start kan enkele tienden of hondersten van seconden tijdwinst opleveren, wat eenmaal beneden het verschil maakt.

De start van het Canadese team

Vier jaar geleden won Rusland beide gouden medailles bij de mannen, maar die werden later ingetrokken vanwege het Russische dopingschandaal. Duitsland en Zwitserland zijn historisch gezien goede bobsleelanden en met name Duitsland komt dit jaar met een paar sterke teams onder leiding van onder andere Francesco Friedrich en Nico Walther naar Pyeongchang. Canada is een serieuze kanshebber bij de tweemansbob en bij de vrouwen. In het vrouwentoernooi komt de concurrentie waarschijnlijk van de Verenigde Staten. De Nederlandse bobsleeteams hebben zich niet weten te plaatsen.

Bobsleeën begint dit jaar pas in de tweede week van de Spelen, als laatste van alle sporten. Het is aannemelijk dat het niet volledig live te zien is bij de NOS of op Eurosport 1. In dat geval is het bobsleeën altijd nog te volgen via de livestream van Eurosport. Houd Gids.tv in de gaten voor het laatste nieuws over de olympische uitzendingen.

Programma (alle tijden Nederlandse tijden)

  • Mannen
    • Tweemansbob (runs 1 en 2 op zondag 18 februari om 12:05 uur, runs drie en vier maandag 19 februari om 12:15 uur)
    • Viermansbob (runs 1 en 2 op zaterdag 24 februari om 01:30 uur, runs drie en vier zondag 25 februari om 01:30 uur)

  • Vrouwen
    • Tweemansbob (runs 1 en 2 op dinsdag 20 februari om 12:50 uur, runs drie en vier woensdag 21 februari om 12:40 uur)

De Olympische Spelen zijn vanaf vrijdag 9 februari tot en met zondag 25 februari elke dag live te zien bij de NOS en op Eurosport. Lees alle informatie over de live-uitzendingen in de Olympische Spelen-special van Gids.tv.

Tags: rusland, vrouwen, duitsland, sport, verenigde staten, live, olympische spelen, canada, sporten, zwitserland, medailles, concurrentie, bobsleeën, hoogtepunten, deelnemers, pyeongchang, glijden, eurosport, livestream, teams, start, samenvattingen, team

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »