Fascinerende docu I Am Greta over Greta Thunberg dinsdag te zien op NPO 2

Fascinerende docu I Am Greta over Greta Thunberg dinsdag te zien op NPO 2
Bekendste klimaatactivist ter wereld

Kijktip :

De afgelopen jaren is de jonge Greta Thunberg uitgegroeid tot de bekendste klimaatactivist ter wereld. In de documentaire I Am Greta legt regisseur Nathan Grossman haar leven vast: van het prille, eenzame protest tot haar emotionele speech bij de Verenigde Naties in New York.

I Am Greta gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Nors
Het vijftienjarige, nors kijkende meisje Greta staakte in 2018 voor het parlementsgebouw in Zweden. Ze vroeg aandacht voor het klimaat en streed tegen klimaatontkenners, waarme ze uitgroeide tot het boegbeeld van de milieuactivisten - ondanks of dankzij het syndroom van Asperger. Drie jaar eerder raakte Greta in een zware depressie na het zien van een film op school over hongerige ijsberen, orkanen en droogte. Ze stopt met eten en praten en wordt heel erg ziek.

Ontspannen
Uiteindelijk ziet ze in dat ze er ook wat aan kan doen. Met de groei van haar actie bloeit ze zelf ook op, hoewel haar ouders er de zenuwen van krijgen. Zelf lijkt Greta erg ontspannen; haar ouders krijgen vat op dit koppige, eigenwijze en intelligente meisje. Ze weet wat ze wil. Regisseur Grossman kreeg een unieke toegang tot Greta, waardoor zijn film een intiem verhaal vol volharding, tragiek, levensgeluk en inspiratie is geworden.

De documentaire I Am Greta is op dinsdag 13 april om 22.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire I Am Greta terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Fascinerende docu I Am Greta over Greta Thunberg dinsdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier