Maandag in De Vooravond: Nazmiye Oral, Sinan Can in actie voor vrouwen in Turkije

Maandag in De Vooravond: Nazmiye Oral, Sinan Can in actie voor vrouwen in Turkije
De gasten van maandag 12 april

Kijktip :

Maandag is het weer tijd voor een nieuwe uitzending van De Vooravond. Hierin wordt onder meer gesproken over de wankele positie van vrouwen in Turkije, maar ook over het aantal vrouwen dat daar en ook in Nederland van het leven wordt beroofd…

Lees verder onder de video's.

De gasten in De Vooravond - maandag 12 april

  • In maart stapte Turkije uit het Verdrag van Istanbul, waarin landen onderschrijven dat ze geweld tegen vrouwen tegengaan en hun positie in de samenleving proberen te verbeteren. De opzegging is zorgwekkend, aangezien alleen al in dit jaar 70 vrouwen in Turkije werden vermoord. Maar ook in ons land wordt elke tien dagen een vrouw van het leven beroofd.Nazmiye Oral, Sinan Can en Debby Gerritsen luiden de noodklok.
  • De Nederlandse artiest Frenna heeft het duizelingwekkende aantal van meer dan een miljard streams op zijn naam staan. Zijn nieuwste plaat Highest wordt omschreven als een mix van hiphop met R&B-grooves, afro-invloeden en Frenna’s Ghanese wortels en vormt wellicht de opmaat tot internationaal succes. Hoogste tijd voor een kennismaking! Hij schuift aan met Défano Holwijn.
  • Alweer de derde editie van De Parels van Chabot! Bart, Splinter, Maurits en Sebastiaan tonen ons het beste uit hun boekenkast. Met als thema deze keer: levensverhalen.

De Vooravond is elke werkdag om 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van De Vooravond terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Maandag in De Vooravond: Nazmiye Oral, Sinan Can in actie voor vrouwen in Turkije of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV