Maandag in Op1: Emile Roemer wil de terrassen volgende week open zien

Maandag in Op1: Emile Roemer wil de terrassen volgende week open zien
De gasten van maandag 12 april

Kijktip :

Het is duidelijk dat we voorlopig nog geen versoepelingen vanuit het kabinet kunnen verwachten. Maar is dat verstandig? Emile Roemer vindt van niet en wil volgende week open terrassen zien. Wie zijn er nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - maandag 12 april

  • Is Nederland nog wel binnen te houden? De burgemeester van Alkmaar, Emile Roemer, denkt van niet en wil vanaf volgende week mensen op de terrassen zien zitten. Tegelijkertijd wordt er in de ziekenhuizen alarm geslagen, de zalen liggen vol en veel meer druk kan de zorg niet aan. Internist Robin Peeters ziet dan ook liever iets meer geduld. Vanavond gaan Roemer en Peters het gesprek aan bij Op1.
  • Stanley Menzo staat bekend als Nederlands’ eerste vliegende keep. De oud-keeper van onder andere Ajax stond vaak tientallen meters buiten zijn strafschopgebied. Het was een speelstijl waarbij het publiek regelmatig zijn hart vasthield, maar ook één die de keeper naar liefst drie Europacupfinales bracht. Afgelopen week verscheen zijn biografie ‘Menzo, het gevecht onder de lat’. In het boek vertelt de keeper over alle prachtige momenten uit zijn carrière, maar heeft hij het ook over het racisme en de fouten die hij heeft gemaakt. Vanavond is hij te gast bij Op1.
  • Afgelopen week besloot de overheid dat er tijdelijk gestopt moet worden met het vaccineren van mensen tot 60 jaar met het AstraZeneca-vaccin.Berend Nikkels is huisarts en infectiedeskundige en is enorm kwaad over dit besluit. Hij heeft besloten gewoon door te gaan met vaccineren. Bang is hij niet, want volgens hem zijn er geen echte argumenten om met AstraZeneca te stoppen. Vanavond vertelt de huisarts erover bij Op1.
  • Vandaag werd bekend welk boek we in het kader van ‘Nederland leest’ massaal gaan lezen; het is de roman ‘De Wandelaar’ uit 2007 geworden van Adriaan van Dis. Aan dit boek de opdracht om Nederlanders te verbinden! Vanavond is Van Dis te gast bij Op1.

Presentatie
Op1 wordt op maandag 12 april gepresenteerd door Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: Emile Roemer wil de terrassen volgende week open zien of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier