Vanavond op tv: Het mooiste meisje van de klas over Eva, docu I Am Greta

Vanavond op tv: Het mooiste meisje van de klas over Eva, docu I Am Greta
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 13 april

Kijktip :

Vanavond is er weer een nieuwe aflevering van Het mooiste meisje van de klas te zien op NPO 1. Deze week gaat de aflevering over Eva. Verder onder meer de documentaire I Am Greta over Greta Thunberg. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 13 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Paris Saint-Germain - Bayern München

SBS 6
20:30 uur

Voorbeschouwing en om 21:00 uur live verslag van Paris Saint-Germain - Bayern München in de kwartfinale van de Champions League. In de heenwedstrijd won PSG met 3-2 op bezoek bij Bayern. De Fransen waren zeer effectief, aangezien de Duitsers een stuk meer kansen kregen. Het belooft in ieder geval een spannende return te worden. In de herhaling van de finale van het afgelopen seizoen staat een plek in de halve finale op het spel.

Romantisch drama: The English Patient

SBS 9
20:30 uur

Op SBS9 is de prachtige film The English Patient te zien. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt een vliegtuig met twee personen neergeschoten boven de woestijn. Alleen de piloot, Laszlo de Almásy, overleeft maar loopt ernstige brandwonden op. Nomaden brengen hem naar een ziekenhuis, waar hij niet in staat lijkt om te zeggen wie hij is. Hij komt bekend te staan als The English Patient en verpleegster Hana ontfermt zich over hem. Tijdens hun gesprekken ontvouwt zich langzaam de ware toedracht tot het ongeluk.

Het mooiste meisje van de klas: nare gebeurtenissen

NPO 1
20:35 uur

Deze aflevering van Het mooiste meisje van de klas gaat over de Gelderse Eva. Ze maakte niet alleen met haar looks een verpletterende indruk, maar ook met haar lieve uitstraling. Jaap Jongbloed portretteert Eva en zoekt uit hoe het nu met haar gaat. Eva heeft al veel meegemaakt. Op vijftienjarige leeftijd krijgt ze tijdens een vakantie met haar vader een hersenvliesontsteking. Ze raakt in coma. Dat is niet de enige nare gebeurtenis.

Nieuw: All Creatures Great and Small

BBC First
21:00 uur

De nieuwe komische dramaserie All Creatures Great and Small is vanaf vanavond elke dinsdag om 21:00 uur te zien op BBC First. De serie speelt zich af in 1937 en gaat over James Herriot, die na zijn afstuderen aan de veeartsenijschool in Glasgow zijn droom vervult om dierenarts te worden in de schitterende Yorkshire Dales. James ontdekt al snel dat je bij het behandelen van dieren tegelijkertijd ook hun eigenaren te behandelen krijgt.

Docu: I Am Greta

NPO 2
22:35 uur

Greta Thunberg staakt voor het klimaat en tegen de klimaatontkenners. Regisseur Nathan Grossman is erbij en legt alles vast in de documentaire I Am Greta: van haar prille, eenzame protest tot haar emotionele speech bij de VN in New York. Greta Thunberg, een norskijkend 15-jarig meisje, staakte in 2018 voor het Zweedse parlementsgebouw voor het klimaat en tegen de klimaatontkenners. Ze groeide uit tot het boegbeeld van de milieuactivisten, ondanks of dankzij het syndroom van Asperger.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV