Woensdag in Andere Tijden: de Piersonrellen in Nijmegen

Woensdag in Andere Tijden: de Piersonrellen in Nijmegen
Hevigste krakersrellen van de jaren tachtig

Kijktip :

Woensdagavond is er weer een nieuwe aflevering van Andere Tijden te zien op NPO 2. Deze week een terugblik op de hevigste krakersrellen van de jaren tachtig, de Piersonrellen in Nijmegen. Krakers, politieagenten en stadsbestuurders van toen vertellen erover.

Andere Tijden gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Arbeiderswoningen
De aanleiding voor de krakersrellen was de bouw van een parkeergarage in het centrum van Nijmegen. Om de bouw te kunnen bewerkstelligen moest een aantal arbeiderswoningen worden gesloopt. Krakers reageerden door de huizen en de steeg waaraan de huizen lagen te barricaderen. Vervolgens werd een zitdemonstratie in de buurt met veel geweld beëindigd.

Tanks
Nadat de honderden demonstranten op gewelddadige wijze uiteen werden gedreven door de politie sloeg de vlam in de pan. Met behulp van 200 ME-busjes, vijf tanks, een helikopter, een pantserwagen, veel traan- en braakgas en getrokken wapens op de daken werden de krakers uit de panden verwijderd. Het machtsvertoon stuitte na afloop op veel kritiek.

Andere Tijden is elke woensdag om 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleverinen van Andere Tijden terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Andere Tijden: de Piersonrellen in Nijmegen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV