Rocky spin-offs Creed en Creed II dit weekend te zien op RTL 7

Rocky spin-offs Creed en Creed II dit weekend te zien op RTL 7
Rocky Balboa is terug in ijzersterke boksfilms

Kijktip :

Op zaterdag 17 en zondag 18 april staan de twee Creed-films op het programma bij RTL 7. Men verwachtte dat deze twee boksfilms, na de legendarische Rocky-reeks, alleen maar konden tegenvallen. Niets bleek minder waar: deze ijzersterke sportfilms werd door critici en publiek enthousiast ontvangen. Creed en Creed II zijn ook te streamen via Pathé Thuis.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal
Adonis Creed (Michael B. Jordan) heeft zijn beroemde vader, de wereldkampioen zwaargewicht Apollo Creed, nooit gekend doordat hij stierf voor zijn geboorte. Toch valt niet te ontkennen dat boksen in zijn bloed zit. Adonis besluit naar de stad Philadelphia te reizen, naar de plek waar de legendarische wedstrijd tussen Apollo Creed en Rocky Balboa plaatsvond. Eenmaal in de stad zoekt hij Rocky op en vraagt hem om hem te trainen. Ondanks dat Rocky's bokspensioen ziet hij potentieel in Adonis.

Adonis Johnson Creed (acteur Michael B. Jordan) in de film 'Creed'

Waarom kijken?
De inmiddels 74-jarige Stallone geeft opnieuw gestalte aan het karakter dat tot de verbeelding spreekt: Rocky Balboa. Hoewel je hem soms slecht kunt verstaan, blijft het sympathiek en misschien ook wel aandoenlijk om deze acteur aan het werk te zien. De makers hebben goed gekeken wat het publiek wil. Nostalgie overheerst, met onder meer een oude bekende die weer tevoorschijn komt op het witte doek. Ook de intense spanning in aanloop naar de wedstrijden blijft boeien. De harde linkse uppercuts en knock-outs vliegen je om de oren. Niet alles is goed aan deze film, die wat aan de lange kant is. Het is meer van hetzelfde, maar een formule die ook nu nog steeds werkt.

Cast
Naast Sylvester Stallone (Escape Plan) en Michael B. Jordan (Black Panther) zijn ook Phylicia Rashad (Creed) en Dolph Lundgren (Aquaman) te zien in deze films. De films zijn geregisseerd door Ryan Coogler (Black Panther) en Steven Caple Jr. (The Land).

Op zaterdag 17 april 2021 is de film Creed om 21.45 uur te zien op RTL 7. Zondag 18 april is de film Creed II om 20.00 uur te zien op dezelfde zender. Genre: drama. IMDb-scores: 7,6 en 7,1.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV