Donderdag 15 april in Zembla: stoppen met antidepressiva blijkt problematisch

Donderdag 15 april in Zembla: stoppen met antidepressiva blijkt problematisch
Heftige uitzending van onderzoeksprogramma

Kijktip :

Donderdagavond (15 april) is er een heftige aflevering van Zembla te zien op NPO 2. Hierin wordt duidelijk hoe lastig is om mensen van de antidepressiva af te krijgen. Die belofte werd enkele jaren geleden gedaan, maar wat komt hiervan terecht?

Zembla gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Miljoen mensen
Mensen die niet meer depressief zijn moeten van de antidepressiva af worden geholpen, omdat het niet altijd goed gaat. Veel mensen blijven aan de pillen, hoewel ze van hun depressiviteit af zijn. Elk jaar krijgen meer dan een miljoen mensen de medicatie voorgeschreven, maar stoppen blijkt lastig - door een gebrek aan goede begeleiding en voorlichting.

Ontwenningsverschijnselen
Patiënten krijgen de opdracht om langzaam af te bouwen, omdat er anders ontwenningsverschijnselen kunnen optreden. Lange tijd worden de problemen van de patiënten echter niet serieus genomen. In 2018 spreken de Nederlandse verenigingen van huisartsen, psychiaters, apothekers en patiënten voor het eerst af hoe ze de patiënten beter kunnen helpen. Zembla onderzoekt of de beloftes zijn waargemaakt.

Zembla is elke donderdag om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Zembla terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Donderdag 15 april in Zembla: stoppen met antidepressiva blijkt problematisch of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier