Agnes en Albert gaan donderdag in Onze boerderij in Europa naar Duitsland

Agnes en Albert gaan donderdag in Onze boerderij in Europa naar Duitsland
Op reis met Yvon Jaspers

Kijktip :

Yvon Jaspers gaat in de aflevering van Onze boerderij in Europa van donderdag 15 april op reis met boerin Agnes en Albert. Ze bezoeken Anna en Alexander in Duitsland; zij hebben de grootste kudde Texaanse Longhorns van Europa. Is dit ras ook iets voor Agnes?

Onze boerderij in Europa gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Regelgeving
Agnes en Albert hebben een melkveehouderij in Drenthe, maar hun ondernemerschap is de laatste jaren verworden tot een strijd om het hoofd boven water te houden door de steeds veranderende regelgeving. Het lijkt nu de goede kant op te gaan, maar de toekomst blijft onzeker. In Oost-Duitsland bezoeken ze eerst Jan Derk en Janelle. Zij vertrokken twintig jaar geleden uit Nederland en hebben een melkveebedrijf met maar liefst duizend koeien.

Lees verder onder de video's.

Kleinschalig
Na het bezoek aan dit grote bedrijf neemt Yvon Agnes en Albert mee naar de kleinschalige onderneming van Anna en Alexander. Met de grootste kudde Texaanse Longhorns van Europa hebben ze een bijzonder koeienras in handen, dat hier heel zeldzaam is. Agnes en Albert raken geïnspireerd door Anna, die er bewust voor heeft gekozen om niet voor grootschalig te gaan, maar voor klein en exclusief.

Onze boerderij in Europa is elke donderdag om 20.35 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Onze boerderij in Europa terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Agnes en Albert gaan donderdag in Onze boerderij in Europa naar Duitsland of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier