Serierecensie: The Nevers mixt X-Men en Umbrella Academy tot vreemde cocktail

Serierecensie: The Nevers mixt X-Men en Umbrella Academy tot vreemde cocktail
Van de makers van Buffy the Vampire Slayer

Film :

Vanaf 12 april staat er elke vrijdag een nieuwe aflevering van The Nevers op Ziggo Movies & Series XL. "Vreemd maar wel lekker", zo kan je dit actie-kostuumdrama in Victoriaanse stijl wel noemen. Lees hier de serierecensie van The Nevers.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Amalia True en Penance Adair
Het verhaal speelt zich af in Londen, eind van de 19e eeuw. Een groepje Victoriaanse vrouwen die over allerlei mysterieuze krachten beschikken staan bekend als de Touched. Onder hen zijn de vrijgevochten Amalia True en haar beste vriendin, de briljante uitvinder Penance Adair. Ze krijgen steeds weer te maken met de autoriteiten en ook de rest van de samenleving die de Touched als een groot en duister gevaar zien. Hierdoor hebben Amalia en haar medestanders zeer veel vijanden.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Deze recensie gaat alleen over de eerste aflevering van The Nevers.

Dat HBO "bijna altijd" voor hoge tot zeer hoge kwaliteit zorgt, staat als een paal boven water. Met de 6 afleveringen met de titels: Touched, Exposure, Ignition, Undertaking, Hanged, en True ontvouwt zich in The Nevers een steampunk serie met veel Britse allure. Met een prachtige cast met onder andere Nick Frost (natuurlijk uit Hot Fuzz) en Olivia Williams (bekend uit The Father maar ook Bruce Willis vrouw in The Sixth Sense) heeft deze serie veel te bieden. Jammer is het dan ook dat de serie weinig origineel is en dat we dit soort series al vaker voorbij hebben zien komen. Voor een breed publiek is deze serie niet geschikt: veel sciencefiction en fantasie, dus mensen die met beide benen op de grond staan, kunnen deze beter overslaan. Maar kwaliteit is het zeker: 3 sterren.

Cast
Naast Olivia Williams (The Sixth Sense) en James Norton (Little Women) zijn ook Ann Skelly (Vikings) en Nick Frost (Hot Fuzz) in deze serie te zien. Deze productie is gerund door Joss Whedon (Avengers: Age of Ultron).

Vanaf 12 april 2021 is er elke week een aflevering van The Nevers te streamen op Ziggo Movies & Series XL. Genre: Drama, Sciencefiction, Actie. IMDb-score 6,9.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: The Nevers mixt X-Men en Umbrella Academy tot vreemde cocktail of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV