Woensdag in De Vooravond: Syrische Jacob blijft hier door viral petitie

Woensdag in De Vooravond: Syrische Jacob blijft hier door viral petitie
De gasten van woensdag 14 april

Kijktip :

De hashtag #JacobBlijftHier is veel in de media verschenen in de afgelopen weken. Jacob en zijn moeder hebben inmiddels de winst binnengesleept en krijgen beiden een verblijfsvergunning. Vanavond vertellen ze erover in De Vooravond. Wie schuiven er nog meer aan?

Lees verder onder de video's.

De gasten in De Vooravond - woensdag 14 april

  • Jacob en Tina krijgen een verblijfsvergunning! De twee vluchtten in 2015 vanuit Syrië naar Nederland, maar omdat moeder Tina een Armeens paspoort heeft, oordeelde de IND dat ze terug naar Armenië moesten. Nadat een petitie, opgestart door hun omgeving en opgepikt door de media, meer dan 167.000 keer werd ondertekend, hoorde de twee gisteren dat ze toch mogen blijven in Nederland. Maar hoe is het nu precies gegaan met de verblijfsvergunning? En hoe zit het met het soortgelijke uitzettingsgevallen? Aan tafel: Jacob, Tina, documentairemaker Sinan Can, advocaat Wil Eikelboom en ChristenUnie-Kamerlid Don Ceder.
  • Vanaf aanstaande zondag presenteren Wilfried de Jong en Ruth Joos wekelijks het programma ‘Brommer op Zee’, waarin ze schrijvers en dichters interviewen over hun werk. De twee presentatoren schuiven vanavond bij ons aan.
  • Deze week is het de Kindermuziekweek. Orkesten, grote zalen, musici en scholen werken in heel Nederland samen met als doel: zoveel mogelijk kinderen in aanraking laten komen met livemuziek. Samen met harpist Remy van Kesteren, zangeres Izaline Calister en presentator Floris Kortie praten we over het belang van muziekonderwijs. En livemuziek zelf mag natuurlijk niet ontbreken! Een klein clubje van het Leerorkest staan samen met Remy van Kesteren en Izaline Calister op ons podium.

De Vooravond is op dinsdag 13 april om 19.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van De Vooravond terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in De Vooravond: Syrische Jacob blijft hier door viral petitie of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier